Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar, Eczacılık Fakültesi'nin kurulduğunu açıkladı.

27.08.2012 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////

eczacılık fakültemiz oldu

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eczacılık Fakültesi'nin kurulduğunu açıkladı.

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ç.Ü'nün yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise yaptığı konuşmada Eczacılık Fakültesi'nin kurulduğunu açıkladı. Rektör Kibar "Yeni bir dönemde yeni bir sayfa açtık. Çukurova Üniversitesi'nde çıtayı daha da yukarılara çıkartmak için çaba harcıyoruz. Tüm Adana'nın desteğine ihtiyacımız var. Eczacı Odamızla bir sevindirici haberi paylaşmak istiyorum. Çukurova Üniversitesi'nde Eczacılık Fakültesi resmen kuruldu" dedi.

Fakülteye 2014 yılında öğrenci almayı planladıklarını kaydeden Kibar "Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Eczacılık Fakültesi'ni üniversitemizin 2'nci kampus alanı olarak gördüğümüz Kongre merkezimizin bulunduğu alana yapacağız. Hukuk Fakültemizin de binası bu bölgede olacak" diye konuştu.

Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan da, oda olarak üniversiteler ile işbirliği içerisinde çalışmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, "Eczacılık Fakültesi kurulması bizleri çok mutlu etti. Oda olarak bizlere düşen görevi her zaman büyük bir sorumluluk içerisinde yerine getireceğimizin bilinmesini isteriz" dedi.

ADANA,(DHA)

///////////

Dünya sineması Altın Koza'da

YAŞAYAN en önemli yönetmenlerden Michael Haneke ve Abbas Kiarostami'nin son filmlerinin Türkiye prömiyerleri, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali'nde yapılacak. Festivalin Dünya Sineması bölümünde, dünyada yılın önemli filmlerinin Türkiye'deki ilk gösterimleri gerçekleştirilecek. Bu filmler arasında

Haneke'nin Altın Palmiye kazanan "Aşk" ve Abbas Kiarostami'nin Cannes'da yarışan "Like Someone in Love" filmleri yer alacak.

ADANA,(DHA)

//////////

Karikatör sergisiyle kan bağışına destek

TÜRK Kızılay'ı, kan bağışına katkıda bulunmak için Optimum Outlet Adana AVM'de karikatür sergisi açtı. AVM'nin zemin katıda açılan sergide yer alan karikatürlerde, kana sadece acil durumlarda değil her zaman ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapılıyor. Kızılay yetkilileri, kan toplama TIR'ının 'Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaç' kampanyası çerçevesinde Adana Optimum Outlet AVM'de Ramazan ayından bu yana ihtiyacı olan hastalar için kan topladığını hatırlattı. Kan bağışında toplumsal duyarlılık için sanat dilinin çok önemli olduğu belirten yetkililer, açılan karikatür sergisinin hem çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirmeyi, hem de yetişkinleri kan bağışına teşvik etmeyi amaçladığını kaydetti.

ADANA, HA)

////////////

Medikalciler alacaklarını istiyor

ÇUKUROVA Medikalciler Derneği (ÇUMED) Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, kamu hastanelerinde biriken alacaklarının ödenmesini istedi. Yönetim Kurulu ve bir grup medikalci ile birlikte açıklama yapan Akşamoğlu, devletin kasasında para olduğunu, ancak alacaklarının ödenmesinin geciktiğini belirterek şunları söyledi:

"Hastaneler saymanlıklardan paralarını düzenli alıyor ama öncelikli ödemeleri var. Hizmet alımları. Hizmet faturalarının ödemesi bir gün bile gecikmiyor. Gerekçe şu: Firmalar hizmet için personel çalıştırıyor. Paralarını alamayınca personel çalışmaz. Hastanedeki hizmet aksar. Bu nedenle ne yapıp edip bu paraları ödemeliyiz deniyor. Ama mal alımlarının bedeli bekletiliyor. Bu yaklaşım belediyelerin temizlik personeline para ödeyemeyip de çöp dağları arasında yaşadığımız günlerden kalma."

Hizmet değil de malzeme satan üyelerinin haklı olarak 'bize neden ikinci sınıf firma muamelesi yapılıyor?' diye sorduğunu dile getiren Başkan Dr. Akşamoğlu, şöyle devam etti:

"Personelse, biz de çalıştırıyoruz. Vergiyse, biz de ödüyoruz. Hizmet sunan firmalar bunu sunamayınca işler aksar da, mal satanlar veremeyince işler aksamaz mı? Bu ayrım neden yapılıyor? Kısacası kamu hastanelerine malzeme satan firmaların paraları neden zamanında ödenmiyor? Bu suali birkaç aydır bize göre en üst düzeylerde dile getirdik, yazılı raporlar sunduk. Bizi umutlandıran kısmi bir kıpırdanma oldu ama düzelme maalesef olmadı."

Medikal sektöründen üretim, istihdam ve ihracat bekleniyorsa adil rekabetin sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Hilmi Akşamoğlu, "Teşebbüsün önünü açmalı ve devlet kasasında biriken alacaklarımız zamanında ödenmelidir. Takdir edilmelidir ki, sadece fatura keserek ticari bir işletme yürütülemez, büyütülemez ve yeni yatırım yapamaz. Devletimizden, tahsilatımızın önünü tıkayan unsurları ortadan kaldırmasını ve ödemede adaleti tesis etmesini hassasiyetle ve acilen bekliyoruz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

///////////

Otomobil takla attı: 4 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 4 kişi yaralandı. Önceki gün saat 20.00 sıralarında Elbistan-Nurhak Karayolu'nda Elbistan yönüne giden Murat Bilgin (25) yönetimindeki 46 U 0494 plakalı otomobil, Çöplük mevkii yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Otomobil yol kenarındaki çakıl yığınına çarptıktan sonra takla attı. Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada sürücü Murat Bilgin ile araçta bulunan Duran Çetinkaya (24), Bilal Kaya (25) ve Hamit Küçük (18) yaralandı.

Yaralılar ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ömer KOÇ/ ELBİSTAN (Kahramanmaraş), (DHA)

(27.8.2012,FOTOĞRAF)

/////////////

Yumurtalık Antalya'ya rakip

ADANA'da kavurucu sıcaklardan kaçarak serinlemek isteyen tatilciler, denize koştu. Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü Yumurtalık plajı, doluluk oranı ve hareketliliğiyle Antalya sahillerini aratmadı.

Tarihi güzelliklere sahip Yumurtalık, hafta sonu sezonun en hareketli günlerinden birini yaşarken, plajda adım atacak yer kalmadı. Yerli ve yabancı turistler gün boyu denize girmenin keyfini yaşarken, sıcak hava ve güneşin tadını çıkardı. Tatilciler, yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra, su sporu yapmanın keyfini de ayrı yaşadı. Yerli ve yabancı turistler, deniz üzerinde jet ski, sürat teknesi, su kaydırağı, çarpışan botlar ve bananaya yoğun ilgi gösterirken, adeta renk cümbüşü yaşandı. Bazı vatandaşlar da teknelerle deniz ortasındaki kaleye giderek gezdi.

Her fırsatta plaja giderek incelemelerde bulunan Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, hafta sonunda yaşanan doluluk oranını, hafta içi günlere de yaymak istediklerini söyledi. Başkan Erişmen, ilçede bulunan tarihi güzelliğin yanı sıra, kavurucu sıcakların Akdenizin incisi Yumurtalık'a olan ilgiyi artırdığını belirtti. Yapılan hizmetlerle ilçenin her dönem kendini dahada yenilediğine dikkat çeken Erişmen, önümüzdeki sezon ilçeye yamaç paraşütü getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Bölgenin en lezzetli balığına sahip olduklarını hatırlatan Erişmen, "Bahar ve kış mevsiminde de olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımızı da ilçemize bekliyoruz" dedi.

ADANA, (DHA)

///////////

Erbil-Adana direk hava köprüsü

IRAK'ta Feza Airlines adıyla havayolu şirketi kuran Adanalı işadamı Celal Akbulut, Irak ile Adana arasında hava köprüsü kurup, yolcu ve kargo taşımacılığına başladı.

Celal Akbulut, 2 Ağustos'tan bu yana pazar, salı ve perşembe günleri karşılıklı gerçekleştirdikleri Erbil-Adana seferleriyle yolcu ulaşımının yanı sıra Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Musul, Kerkuk şehirlerinde hava kargo dağıtım ağı kurduklarını belirtti.

Akbulut, "Kuzey Irak'la iş bağlantıları olan Adanalı ve çevre illerdeki işadamları diğer hava yollarının aktarmalı seferlerinde Erbil-Adana uçuşlarında 7-8 saat zaman geçiriyordu. Feza Airlines olarak, bu süreyi direk uçuşlarla 1 saate indirdik. Adana Havalimanı'nı da Kuzey Irak'a kargo dağıtım merkezi olarak seçtik. Kuzey Irak'ın hava kargosunu Türkiye ve tüm dünyaya Adana üzerinden bağlayacağız" dedi.

ADANA,(DHA)

(27.8.2012)

//////////

32 yıl oturdukları ev yıkılacak

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesinde, 32 yıldır oturdukları evin, işgalci oldukları gerekçesiyle yıkılacağını söyleyen 72 yaşındaki Mustafa İnan, "Madem işgalciydik, neden binalarımıza kapı numarası verilip, su ve elektrik aboneliği bağlandı" dedi.

Bölgeye yaptırılacak İmam Hatip Lisesi'nden dolayı evlerinden atılmak istediklerini ileri süren İnan, "Ben 1940 yılında Toprakkale'de dünya ya gelmişim. Benim şu anda oturduğum yerde, 100 kök zeytin ağacım var. Barakamda 5 kişilik bir ailem var. Devlet hazinesinde oturuyormuşuz, biz buradan gidecekmişiz, barakalarımız yıkılıp yerine okul yapılacakmış. Neden bizim barakalarımız yıkılıyor? Yapılacak olan okul 100 metre ileriye de yapılabilir. Bizim bu topraklar üzerinde boyumuz kadar yer hakkımız yok mu? Sokakta mı yaşayalım? Yetkililer 'pazartesi günü çıkacaksınız' diyor başka bir şey demiyor. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, bizim barakalarımız yıkılacağına, okul 100 metre ileri yapılsın. Belediye başkanımız burayı boşaltacaksınız diyor. Ben bu topraklarda işgalciysem, bana niye kapı numarası verdiler, su, elektrik bağladılar" diye konuştu.

Aynı sorun ile karşı karşıya olan ve yüzde 90 görme engelli Ali İnan ise eşinin de engelli olduğunu ve evlerinin yıkılması durumunda 3 çocuğu ile sokakta kalacağını söyledi. Okul yapılacağı gerekçesiyle, hazineye ait yerlerde oturdukları için bölgenin boşaltılmasının istendiğini belirten İnan, "Bizim başka imkanımız olmadığı için buradayız. Barakalarımız başımıza yıkılmak isteniyor. İyi, kötü barakamız var. Elimizden alınırsa, bere engelli 3 çocuğum ve eşimle ne yapacağım, nereye gideceğim" dedi.

4 engelli çocuk sahibi olduğunu anlatan Emin İnan ise şöyle dedi: "40 yıldır oturduğumuz barakalarımızdan çıkarılmak isteniyoruz. 8 çocuğum var, 4'ü engelli. Onlara bile devlet bakıyor. Devlet bizi okul yapılacağı için evlerimizden çıkarıyor. Okul başka yere de yapılır. Ama yetkililer ısrarla bizim oturduğumuz yere yapmak istiyor. Okul yapılırsa, biz barakalarımızdan olacağız."

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Bölgede bulunan vatandaşların mağdur olmaması için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Toprakkale Belediye Başkan Vekili Rasim Doğan da, olayı şöyle özetledi:

"Belediyemize, Toprakkale Kaymakamlığı tarafından Mal Müdürü Vekili Mustafa Kurt imzası ile hazine arazisi üzerinde işgalci durumunda olan evlerin, 15 gün içerisin boşaltılması istendi. Toprakkale Belediyesi olarak kış ayı içerisinde olduğumuzu, tahliyesi istenen bölge sakinlerinin başka bir ikametgah adresi olmadığını ifade ederek ek süre istedik. Biz Kışla Mahallesinde İmam Hatip Lisesi yapılacak alanda ikamet eden vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gelen mağdur vatandaşlarımız, resmi yolla en az şekilde zarar görmeden bu süreci tamamlaması için yol gösterdik. Ev yapacak arsa buldukları takdirde, inşaat sürecinde biriket, çimento, kireç, kum yardımında bulunacağımızı ziyaretimize gelen mağdur vatandaşlarımıza bildirdik."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(27.8.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement