Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'nın Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde yeni balık av alanları oluşturmak, balık popülasyonunu arttırmak ve yasa dışı trol avcılığını engellemek amacıyla yapay resif uygulamasına devam ediliyor.

01.12.2012 14:44

/////////////

vali Coş yapay resifleri inceledi

ADANA'nın Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde yeni balık av alanları oluşturmak, balık popülasyonunu arttırmak ve yasa dışı trol avcılığını engellemek amacıyla yapay resif uygulamasına devam ediliyor. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yapay resif atım törenine katılarak, uygulamayı yerinde inceledi.

Adana Valiliği İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı ve İsken Sugözü Enerji Santrali işbirliğiyle uygulanan yapay resif projesi atım töreni Yumurtalık ilçesinde yapıldı. Yumurtalık balıkçı barınağında düzenlenen törende öğrencilerin folklor gösterisinin ardından Çukurova Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Gökhan Gökçe, uygulama hakkında bilgi verdi. Daha sonra konuşan İsken Sugözü Enerji Santrali Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık ise Japonya örneğini vererek hem sanayide hem de balıkçılık ve doğal yaşamı korumada başarılı olunabileceğini anlattı. Törende konuşan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ise Yumurtalık ve Karataş'ın diğer ilçelere göre geri kalmışlığını dikkate alarak buralara daha fazla destek vereceklerini ifade etti.

VALİ COŞ: İŞBİRLİĞİ ÖRNEĞİ

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise yapay resif projesinin gerçekleşmesi için kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, balıkçılar ve üniversitenin elbirliği yaptığını belirterek, şöyle konuştu: "Bizim için önemli olan birlikte güzel işlere imza atabilmemiz. Birlikte iş yapma alışkanlığımız geliştikçe gelecekte çok daha güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Yumurtalık ve Karataş ilçelerimiz Akdeniz'e olan sahili, balıkçılık sektörü ve turizmi ile büyük bir potansiyele sahiptir. Mevcut olan bu potansiyeli harekete geçirdiğimiz ölçüde hepimiz kazançlı çıkarız. Reel sektörün tüm unsurları ve vatandaşlarımız tek beden olduğunda başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından katılımcılara ÇÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi gezdirildi ve resif alanlarından yakalanan balıklar gösterildi. Tören yapay resiflerin denize atılmasıyla son buldu.

Haşmet Bahadır LAÇİN/ADANA,(DHA)

HBL(EŞ)(1.12.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Osmanlı padişahları Mersin'de

SULTAN 2'nci Abdülhamit'in soyundan gelen A. Adile Namiosmanoğlu Tars, dedelerinin portre çalışmalarını İstanbul Yıldız Sarayı'ndan sonra ilk kez Mersin'de sergiliyor.

5 yıldır Mersin'de yaşayan Adile Namiosmanoğlu 2'nci Abdülhamit'in mühürlerinin Paris'ten alınıp Topkapı Sarayı'na getirilmesinde önemli bir rol oynamıştı. Adile Osmanoğlu Tars'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 36 padişah portresinden oluşan 'Bu Gözler Kimin?' sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) sponsorluğunda 8 Aralık Cumartesi günü Mersin Marina sergi salonunda izlenime sunulacak. Sergi bir hafta açık kalacak.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada "Kıymetli sanatçımız Adile Namiosmanoğlu Osmanlı padişahlarının portreleri ile bizi köklerimizle buluşturmuş ve geleceğe bağlamıştır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu serginin bir parçası olmaktan gurur duyuyor, tüm Mersinli sanatseverleri sergiye bekliyoruz" dedi.

A. Adile Namiosmanoğlu Tars ise, 5 yıldır yaşadığı Mersin'in kültür ve sanat kenti imajına katkıda

bulunacak böyle bir çalışma yapmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

MERSİN, (DHA)

(1.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Aydos'ta zirve keyfi

GAZİANTEP Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT), 20'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 3 bin 430 metre yükseklikteki Aydos Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. 2013 yılında topluluklarının kuruluşunun 20'nci yılını kutlayacaklarını belirten GÜDAT Ekip Lideri Lezgin Doğan "Bu nedenle çeşitli hazırlıklar yapıyoruz. Bir yandan da zirve faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri Konya- Ereğli sınırlarında bulunan Bolkar Dağlarının ikinci büyük zirvesi olan 3 bin 430 metre yükseklikteki Aydos Dağı tırmanışı Ömer Özden Keskin ve Tolga Diştaş'tan oluşan ekibimiz tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.12.2012)

////////////

Arıkan: Hizmet binamız gurur kaynağımız olacak

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, belediyenin yeni hizmet binasının gurur kaynağı olacağını söyledi. Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Arıkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Arıkan "Yeni hizmet binamız gurur ve onur kaynağımız olacak. İlçemize hem modern hem de güzel bir eser kazandıracağız. Belediye hizmet ve kültür binamızı kısa bir sürede tamamlanarak Çukurovalılara layık bir yapı haline gelecek" dedi. Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde belediye binasını yaptıklarını hatırlatan Arıkan, bir belediye başkanının iki ayrı ilçede iki belediye hizmet binası yapmasının Türkiye'de ilk olduğunu belirtti.

ADANA,(DHA)

///////////

Kadın konukevi 2013 başında hazır

OSMANİYE Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi 2013 yılının ilk ayında hizmete girecek. Vali Celalettin Cerrah, Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Cerrah inşaatların son durumu hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin'den bilgi aldı.

İncelemeleri sonrasında Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin 2013 yılı Ocak ayında tamamlanmış olacağını ifade eden Vali Cerrah, "Binaların bir an önce tamamlanması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kadın konukevimizde 17 tanesi kadınların, 6 tanesi de çocukların kalacağı oda bulunuyor. Burada 40 hanım misafir edilebilecek, gerektiğinde 80 hanım da kalabilecek. Ayrıca Kadın Konukevi'nde hanımlar için meslek edindirme kursları açılacak ve spor salonları da bulunacak" diye konuştu.

DİLERİM BOŞ KALIR

Vali Cerrah, sosyal devlet anlayışı ile şiddete maruz kalmış kadın ve çocukları korumanın görevleri olduğunu da kaydederek, "Hiçbir hanımın ve çocuğun şiddete maruz kalmasını istemiyoruz. Ama ne yazık ki aile içi şiddet mağduru hanımlar ve çocuklar var. Bizim görevimiz onlara devletin şefkatli kucağını açmak ve rahat edebilecekleri, huzur içinde barınabilecekleri bir konukevi sağlamak. Diliyorum ki, hiçbir hanım ve çocuk şiddete maruz kalmasın ve kadın konukevi hep boş kalsın" dedi.

Engelliler Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, eğitim seferberliği kapsamında engelli çocukların ve gençlerin eğitimlerine çok önem verdiklerini söyledi. Cerrah, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu yıl mayıs ayında engelli çocuklarımızın eğitim aldığı Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezimizi açtık. Çocuklarımız burada eğitim almaya başladılar. Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha çok yer almaları ve toplumla kaynaşmalarını çok önemsiyoruz. Bu nedenle 100 çocuğumuza hizmet verecek bir rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Rehabilitasyon merkezinde sosyal yaşam becerileri kazandırmak için atölyeler ve spor alanları bulunacak."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(1.12.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

44 okula beyaz bayrak

SAĞLIK ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen Beyaz Bayrak Projesi çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 puan alan okullara Beyaz Bayrak verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2011-2012 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak alan 44 okulun, okul çevresi, bina içi, koridorlar, sınıflar, idari birimler, öğretmenler odası, kütüphane, tiyatro salonu, laboratuvarlar, içme suyu, tuvalet ve lavabolar, kantin ve diğer bölümlerin gerekli temizlik ve düzene uygun olduklarının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, bu okullarla birlikte Hatay'da Beyaz Bayrak alan okul sayısının 101'e ulaştığı kaydedildi.

Okullara Beyaz Bayrakları Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Osmanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasır Güler ve okul müdürlerinin katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende verildi.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(1.12.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement