Digor İlçesi'nin Zemin Etüt Projesi Çıkarılıyor - Son Dakika
Yerel

Digor İlçesi'nin Zemin Etüt Projesi Çıkarılıyor

Digor İlçesi\'nin Zemin Etüt Projesi Çıkarılıyor

Digor Belediye Başkanı Av.

22.05.2013 09:13

Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, ilçenin 60 yıllık rüyasını gerçekleştirdiklerini ve ilçenin hali hazır haritasını çıkarttıklarını belirtti. Başkan Kutay, ilçede devam eden yol çalışmalarında işçilerle birlikte çalışarak parke yol yapımına yardım etti.

Başkan Muzaffer Kutay; "60 yıllık bir rüyayı hayata geçirdik. Digor ilçesi hali hazır haritası olmadığı için kayıtlarda geçmiyordu. Bu harita olmadığı içinde Digor'a yatırım yaparken zorlanıyorduk. Şimdi yıllar sonra gerçekleşen bu çalışma neticesinde her hanenin ve her kurumun yeri haritalandırıldı. Cadde ve sokaklar tam anlamıyla resmen kullanılabilir yerleri belirlenmiş oldu. Bunun yanı sıra yapılan binaların zeminlerinde nasıl bir jeolojik yapının olduğunu kestiremiyorduk. Bu nedenden dolayı ilçe merkezinde yaklaşık 30 farklı bölgede zemin etüt işlemi yapılarak ilçenin jeolojik durumu öğrenilecek. Bu çalışma sonrasında da ilçe merkezine yapılacak binaların daha sağlam zemine yapılması sağlanacak" dedi.

Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay, 2 Trilyon TL. Borçla devraldıkları belediyenin hem borçlarını ödediklerini ve hem de kalıcı yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Digor'da alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Kutay; "Bir kentin yaşanılabilir bir hale gelebilmesi için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz bu doğrultuda kanalizasyon şebekesi çalışmalarını tamamladık. Şimdi de Bozulan yollarımızı, kaldırımlarımızı yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarından dolayı ilçe merkezinde bozulan yolları da en kısa zamanda tamamlanıp Digorlu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Etüt çalışmasının yanı sıra özellikle 2013 inşaat sezonunda kaldırım ve yolların yapımına ağırlık vereceklerini ifade eden Digor Belediye Başkanı Av. Muzaffer Kutay; "2013 yılında özellikle ilçenin yollarını kaldırımlarını yapacağız. Buna paralel olarak içme suyu şebekesini en ücra yere kadar değiştirdik. Digor'u çağdaş yaşanılabilir bir kent yapacağız. Bunun için öncelikle ilçede bir arıtma tesisi yapmayı düşünüyoruz. Kanalizasyon şebekesinin bağlandığı bölgede arıtma tesisi olmadı mı olmaz. Bunun için görüşmeler yapıyoruz. Arıtma sisteminin alt yapı çalışmaları tamamlandı ve son noktayı da çok kısa bir zaman içinde koyacağız" şeklinde konuştu.

Digor İlçesi'ni inşaat alanına çeviren Belediye Başkanı Muzaffer Kutay'a vatandaşlarda destek veriyor. Belediye çalışmalarını yakından takip eden vatandaşlar, yıllar sonra ilçenin yol ve kaldırımlarının yapılmasının sevindirici olduğunu kaydettiler. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Digor İlçesi'nin Zemin Etüt Projesi Çıkarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement