Dokuz Eylül Yabancı Diller Yüksekokulu'na Yeni Bina - Son Dakika
Yerel

Dokuz Eylül Yabancı Diller Yüksekokulu'na Yeni Bina

Dokuz Eylül Yabancı Diller Yüksekokulu\'na Yeni Bina

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu "Temel Atma Töreni", Rektör Prof.Dr.Mehmet Füzün'ün ev sahipliğinde Tınaztepe Yerleşkesi'nde yapıldı.

27.11.2013 13:43

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu "Temel Atma Töreni", Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ev sahipliğinde Tınaztepe Yerleşkesi'nde yapıldı. Yaklaşık 20 bin metrekare üzerinde kurulacak Yüksekokulun 2 yıl içinde bitmesi bekleniyor.

Törene, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Recep Yaparel, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Kadim Öztürk ile çok sayıda fakültenin dekanı ve öğretim üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kurulduğu 1982 yılından bu yana artan bir ivmeyle büyüdüğünü belirterek, "Tınaztepe Yerleşkemizin dört bir tarafında, eğitim birimlerimizin yeni bina inşaatları hızla devam ediyor. 2-3 yıl içinde hepsini tamamlamayı düşünüyoruz. Bugün temelini attığımız Yabancı Diller Yüksekokulumuzu kendi öz kaynaklarımızla yapmanın gururunu yaşıyoruz. 6 bin öğrencimiz olan yüksekokulumuzun yeni binası bittiğinde, 10 bin öğrenci kapasitesine ulaşacak" dedi. Rektör Prof. Dr. Füzün, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun yeni binasının yaklaşık 20 bin metrekare üzerinde yapılacağını, 100 derslik, 6 laboratuvardan oluşacağını belirterek, "Globalleşen dünyada uluslararalılaşma, iyi bir dil bilmekle mümkündür. Yeni binamız bittiğinde yabancı dil konusundaki başarımızı arttırarak devam edeceğiz" dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Kadim Öztürk ise 6 bin olan öğrenci sayısını yeni bina ile birlikte artacağını belirterek, "5 bin yabancı öğrenciyi, kendi fakültemize çekmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte uluslar arası niteliğe kavuşacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dokuz Eylül Yabancı Diller Yüksekokulu'na Yeni Bina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement