Döşemealtı'nda 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius Projesi - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı'nda 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius Projesi

Döşemealtı\'nda \'Büyük Annemin Yemeği\' Commenius Projesi

Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Lisesi Türk mutfağını tanıtmak için 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius Projesi çerçevesinde Avrupa'nın 6 ülkesine mensup öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

16.04.2013 11:03

Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Lisesi Türk mutfağını tanıtmak için 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius Projesi çerçevesinde Avrupa'nın 6 ülkesine mensup öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Yusuf Ziya Öner Lisesi'nin davetlisi olarak Döşemealtı'na gelen yabancı misafirler ORFE Restaurant'ta Türk mutfağının damak tadı, leziz yemekleriyle tanıştı. 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius projesi için Romanya, İspanya, Portekiz, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'nin da aralarında bulunduğu ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenler Döşemealtı'nda 'Hayat Boyu Öğrenme' kapsamında eğitim ve kültür ziyaretleri de gerçekleştirdiler. 21 öğretmen ve 32 öğrenciden oluşan kafile 'Fasfood'un ülkemizdeki yerini araştırmak ve geleneksel yemeklerimizin, ayakta gıda tüketiminin ne kadar hayatımızda yeri olduğu hakkında bilgi toplamağı amaçlıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve Kaymakam Mehmet Baygül'ün de katıldığı yemekte

Başkan Tursun, "Yabancı konukların ilçemizde kalacağı süre içerisinde yöresel yemeklerimizle de tanıştıracağız" dedi. Döşemealtı'nda yaşayan vatandaşların çoğunun atalarından ve büyüklerinden gördüğü mutfak kültürü ve damak tadını yemekleri ile sunduğunu kaydeden Başkan Tursun "Bu yemeklerin çeşitlerini yabancı ülke konuklarımıza bizlerde ikram edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Nurettin Tursun yabancı ülke konuk öğretmen ve öğrencilere Belediye'nin porselen'den yapılmış özel şiltini takdim etti.

16.04.2013 10: 52: 11

TSI

NNNN - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı'nda 'Büyük Annemin Yemeği' Commenius Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement