Down Sendromlu Melekler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Down Sendromlu Melekler Kahvaltıda Buluştu

Down Sendromlu Melekler Kahvaltıda Buluştu

Down Sendromlu Melekler Derneği, Batman Mado'nun sponsorluğunda down sendromlu çocukları kahvaltıda buluşturdu.

29.01.2014 10:52  Güncelleme: 10:50

Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) Batman Mado'nun sponsorluğunda düzenlediği kahvaltıda 20 down sendromlu çocuğu ağırladı.

Kahvaltı programına DOSEM'in Kurucu Başkanı Mehmet Emin Baş, Onursal Başkanı Dr. Ahmet Yıldız, down sendromlu çocuklar, çocukların öğretmenleri ve aileleri katıldı.

Kahvaltı öncesi konuşan Kurucu Başkan Mehmet Emin Baş, Batmanda 400 down sendromlu çocuktan 150'sine ulaştıklarını ve derneğe kaydettiklerini söyledi. Baş açıklamasında "Sadece down sendromlulara yönelik eğitim-öğretim veren ve Türkiye'de bir ilk olan özel okulu derneğimiz bünyesinde açtık. Batman'da faaliyete koyduğumuz bu okul Türkiye'de bir ilktir. Okulda eğitim dışında sosyal aktivitelere yönelik çalışmalar da yapılmaktadır" dedi.

SODES kapsamında da yürüttükleri "Zihinsel Engellileri Sosyal Hayata Dahil Etme" projesi hakkında da bilgi veren Baş "Proje kapsamında Batman'da engelli 60 çocuğu, 60 normal çocukla buluşturmayı, etkinliklerle birebir eşleştirerek, bu çocuklarımızı fotoğraf, yüzme, resim ve izcilik konularında eğitmeyi planlıyoruz. Eğitim kurslarımızdan sonra çocuklarımızın edinecekleri becerilerle kamp ve geziler düzenlenecek. Daha sonra sokak sergileri ve tanıtım faaliyetleriyle çocukların üreteceği sanat ürünleri halkla buluşturulacak. Bu projeyle halkın zihinsel engelli çocuklara bakış açılarının geliştirilmesi, duyarlılığının arttırılması ve bu çocuklara yaşanılır ve nitelikli bir hayat kazandırılması hedeflenmektedir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yerel Down Sendromlu Melekler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement