Down-Up Projesine Davullu-Zurnalı Kapanış - Son Dakika
Yerel

Down-Up Projesine Davullu-Zurnalı Kapanış

Down-Up Projesine Davullu-Zurnalı Kapanış

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda desteklenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Down-Up Projesi'nin kapanış programı Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapıldı.

18.07.2012 19:03

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda desteklenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Down-Up Projesi'nin kapanış programı Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda yapıldı.

Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen kapanış programına Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Down Sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı.

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, sosyal destek programının 2008 yılından beri Gaziantep'te yürütülmekte olduğunu, bu kapsamda bu güne kadar 330 projenin büyük çoğunluğunun gerçekleştirildiğini söyledi. Yurdakul,"Halen devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz özelikle bugün kapanışını gerçekleştireceğimiz projemiz gibi sosyal sorumluluk alanındaki projelerimizdendir. Özel eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın, bireylerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın eğitilmesi anlamında geliştirilen projelere ciddi anlamda katkı sağladık ve destek olduk. Bundan da son derece mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Başkanımız Dr. Asım Güzelbey'in de belirttiği gibi salondaki resimleri gördükten sonra yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu desteklediğimiz bu proje ile ne kadar isabetli bir iş yapmış olduğumuzu özellikle down sendromlu çocuklarımızın ailelerinin üzerindeki yüklerini biraz olsun hafifletmesine biraz olsun katkıda olduğumuzu görmek buna destek olmaktan Büyükşehir Belediyesi ile bu projeyi gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutlu olduğumuzu keyif aldığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Yurdakul,"2012 yılında da inşallah benzer projelerimiz devam edecek. Bu anlamda geliştirme projelerinden seçtiklerimizi Kalkınma Bakanlığına gönderdik. Önümüzdeki günlerde onların sonuçlanmasıyla birlikte ilimizde bu hareketliliğinin devamına katkıda bulunmuş olacağız. Bu projenin başından sonuna kadar gerçekleştirilmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına, projede çalışan öğretmen arkadaşlarımıza, projede çocuklarını gönderen ailelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, 'Down Up Projesi'nin, Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü,

2011 yılı içerisinde Kalkınma Bakanlığı tarafından destek gören 124 proje arasında yer alan proje kapsamında 40 Down Sendromlu çocuğa 7 ay boyunca çeşitli eğitimler verildiğini belirtti. Başkan Güzelbey,"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine, kültürel projelere, sanatsal etkinliklere daima destek verdik. Bugün de onların bir tanesinde birlikteyiz. Bugün, proje kapsamında 7 ay boyunca özellikle imkanları kısıtlı 40 tane çocuğumuzun yüzme öğrendiği, ritim tuttuğu, müzik yaptığı ve hayata daha iyi tutunduğu bir projenin kapanışındayız. Uzman eğitimciler tarafından seçilen müfredat sayesinde çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlanmış, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine olanak sunularak toplumda birey olma yolunda attıkları adımın desteklenmesi hedeflenmiştir. Ayrıca proje süresince 40 özel çocuğun yanı sıra aynı yaş grubunda normal çocuklar da projeye dahil edilerek kaynaştırma sağlanmış, çoğu zaman tek başına sokakta bile oynamakta zorluk yaşayan çocukların aslında normal ve herkesten özel oldukları aşılanmaya çalışılmıştır" dedi.

Down sendromlu çocukların hayata geçirilen projeyle birlikte yaşamdan tat aldığını ifade eden Güzelbey, "Bu proje sayesinde Down Sendromlu çocuklarımız hayata daha iyi bağlandı ve hayattan daha fazla zevk almaya başladı. Bu bizler için çok büyük bir mutluluk olmuştur. Bu çocuklarımız yüzecekler, müzik yapacaklar, ritim tutacaklar ve hepimizin iftihar kaynağı olmaya devam edecekler. Bu çerçevede emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımıza ve velililerimize Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun bir mesajını iletmek istiyorum. Kendisi şuan bir televizyon programında olduğu için programa katılamadı. Bu çocuklara yeni yaptıkları havuzda yüzme öğretme ve havuzdan istifade etme işini de Şehitkamil Belediyemiz üstlenmiş bulunuyor. Gördüğünüz gibi Gaziantep'te her şey elbirliği ile yürüyor, herkesi bir daha kutluyorum. Proje boyunca ana faaliyetler içerisine yer almayan birçok ek faaliyet de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak çocukların özlemleri giderilmiş, iç dünyalarını renklendirerek eğlenmeleri, eğlenirken öğrenmeleri sağlanmıştır. Bu faaliyetler boyunca Zirve Üniversitesinden gönüllü öğrenciler çocuklarımızı yalnız bırakmayarak bizlere destek olmuşlardır" dedi.

Başkan Güzelbey,"Proje süresince özel çocuklarımızın ebeveynleri de unutulmayarak onlar için çeşitli bilgilendirme toplantıları, paneller düzenlemiştir. Belediyemiz önemli çalışmalarından birisi olan bu proje ile engelli bireyleri destekleme hedefine katkı sağlamayı amaçlamıştır. Down-sendromlu çocukların da bu toplumda bir birey olarak var olduklarını göstermeyi amaçlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu alanda bir katkı sağlamanın memnuniyeti içerisindedir" diye ifade etti.

Proje kapsamında ritim ve müzik eğitimi alan Down Sendromlu çocukların oluşturdukları grup tarafından davul ve dans gösterisi sahnelendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Down-Up Projesine Davullu-Zurnalı Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement