Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Turan, çeşitli işlerde çalıştırılan 396 çocuktan 116'sının suça sürüklendiğini bildirdi.

12.06.2014 21:23  Güncelleme: 08:15

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Turan, mendil satma, cam silme gibi işlerde çalıştırılan 396 çocuktan 116'sının suça sürüklendiğini bildirdi.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği panele katılan Turan, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de çocukların tarımsal, tekstil ve sokakta olmak üzere çeşitli alanlarda çalıştırıldığını vurgulayan Turan, Bursa'da ise 396 çocuğun mendil satma, cam silme gibi işlerde çalıştırıldığını ifade etti.

Turan, sokakta çalıştırılan 396 çocuktan 116'sının suça sürüklendiğini belirterek, bu çocukların zararlı alışkanlıklar, madde bağımlılığı, cinsel istismar, şiddet  ve kaçırılma gibi risklerle karşılaşacaklarının altını çizdi.

Turan, sokakta çalışan ve çalıştırılan çocuklar için Bursa Valiliği Kabahatler Kanunu gereği 15 yaşından küçüklerin ailelerine ve 15 yaşından büyüklerin kendilerine emre aykırı davranıştan dolayı idari para cezası uyguladıklarını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement