Düzce'de Eğitim Çalıştayda Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Eğitim Çalıştayda Masaya Yatırıldı

Düzce\'de Eğitim Çalıştayda Masaya Yatırıldı

Düzce Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile "Düzce Eğitim Çalıştayı" başladı.

21.11.2013 13:07

Düzce Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi iş birliği ile "Düzce Eğitim Çalıştayı" başladı. Düzce Eğitimi Konuşuyor başlıklı çalıştayda konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, çalıştayın eğitimde niteliği arttırmak adına bir yol haritası niteliğinde olacağını vurguladı.

Düzce'de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkiyen eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla "Düzce Eğitim Çalıştayı" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Çalıştayın yol haritası niteliğinde olacağını söyledi. Yazıcı, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile bilimsel işbirliğini sağlamaya yönelik nitelikli eğitim için protokol imzaladıklarını belirtti.

Düzce Eğitimi konuşuyor sloganı ile eğitim çalışmasının planlandığını kaydeden Yazıcı "Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik olmak üzere 7 komisyon oluşturuldu. Eylül ayının ilk haftasında tüm komisyonlar ilk toplantılarını yaparak saha çalışmalarına başlanıldı. Ekim ayında saha çalışmaları raporlaştırıldı" dedi.

Murat Yazıcı, çalıştay çalışmalarının sonucunda oluşturulacak Yürütme Kurulu ile çalıştay çalışmalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri ile iyi uygulamaların yaygınlaştırılması faaliyetleri bir eylem planına dönüştürülerek takip edileceğini söyledi.

Çalıştayın iki günlük bir faaliyetten ziyade Düzce'nin eğitim durumu ile ilgili genel bir değerlendirme ve bu değerlendirme ışığında eğitimde niteliği arttırmak adına bir yol haritası niteliğinde bir çalışma olacağını vurgulayan Yazıcı "Düzce Eğitim Çalıştayı'ndan sonra Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi iş birliği ile Düzce Üniversitesi'nde çalıştayın değerlendirileceği bir panel düzenlenecek ve sonuç değerlendirilecek. Daha sonra Çözümlere yönelik Eylem Planı hazırlanarak, uygulamaya geçilecek" diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Deniz, projenin uzun bir süreçten geçirildiği önemli olanın sonuçların eyleme geçirilmesi olduğunu vurguladı. Deniz, "Önemli olan çalıştay sonucunda elde edilecek sonuçların eyleme geçirilmesidir. 2 günlük çalıştaydan sonra ortaya çıkarılması her şeyden önemlidir" diyerek başarılar diledi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, eğitimin en önemli konu olduğunu vurguladı. Düzce Eğitim Çalıştayı'nın çok güzel bir proje olduğunu söyleyen Vali Su, "İlimiz olarak eğitimde kaliteyi arttırmak için çalışıyoruz. Düzce'de yapılan sınavların sonuçlarına ilişkin elimizde istatistiki bilgiler var. Hedefimiz nedir? Bu konuda eğitim kalitesini arttırıp daha iyi eğitim için yüksek seviyeye çıkmalıyız. Temel hedefimiz; iyi, donanımlı, bilgili insan yetiştirmek olmalı" dedi.

Vali su, düzenlenen çalıştay ile Düzce'de önemli bir çalışma başlatıldığına dikkat çekerek "Eğitimde, aile, öğretmen, öğrenci, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul, mesleki okullarda eğitimin kalitesini nasıl yükseğe çekebiliriz, nasıl daha iyi yetiştirebilirizin cevabı aranacak. Çalışmalar ilimiz açısından eğitimin nitelikli hale gelmesi açısından yol haritası niteliğinde olacak" diye konuştu.

"Bu bilimsel çalışma ile ilimizde önemli mesafe kat edileceğine inanıyorum" diyen Vali Su, "Eğitim bir bütündür. Eğitimin üç önemli ayağı var. Fiziki ortamları bir kenara bırakırsak bunlar öğrenci, öğretmen ve ailedir. Üçünün bir arada olması ile iyi bir koordinasyon sağlayabiliriz. Eğitimde çıtayı yükseltebiliriz" mesajı verdi.

Çalıştay ile ilgili bilgilendirme yapan Düzce Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Kılıç, ise çalıştay sonucunda çıkacak elde edilecek sonuçların çok önemli olduğunu söyledi. Kılıç, çalıştay sonucundaki komisyon raporlarının kamuoyu ile paylaşılacağını, asıl sürecin ise bundan sonra başlayacağını anlattı. Kılıç, elde edilen sonuçların kendileri için araştırma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü için de uygulama niteliğinde olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından oluşturulan komisyon üyeleri bir araya gelerek çalışma yaptı. Çalıştay programının ikinci gününde Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayat boyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik komisyonları sunum yapacak. Sonuçlar ise Düzce'de eğitim sorunları konulu panel ile değerlendirilecek. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Eğitim Çalıştayda Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement