Düziçi'nde Zeytin Rekoltesi Düştü - Son Dakika
Yerel

Düziçi'nde Zeytin Rekoltesi Düştü

Düziçi\'nde Zeytin Rekoltesi Düştü

Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, bu yıl ilçede zeytin rekoltesinin çok düşük olduğunu bildirdi.

11.12.2012 12:46

Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, bu yıl ilçede zeytin rekoltesinin çok düşük olduğunu bildirdi.

İsmet Topal, yazılı açıklamasında, ilçe merkezi ve köylerinde yapılan çalışma ve araştırmalarda, bahçelerle ilgili eksikliklerin ve bunun neden olduğu verim kayıplarının açıkça görüldüğünü belirtti.

Zeytin ağaçlarından yeterli miktarda verim alınamamasının başlıca sebepleri arasında ağaçlarda görülen halkalı leke, mantar hastalığı, pamuklu bit, bor ve çinko eksikliği, yetersiz gübreleme, zamanında ilaçlamanın yapılmaması, düzensiz budama ve bahçeler yeteri kadar bakılmaması gibi faktörlerin etkili olduğunu bildiren Topal, şunları kaydetti:

"Bu yıl ilçemizde zeytin rekoltesi çok düşük oldu. Fakat eksiklerimiz giderildiği takdirde her yıl bol verim ve kaliteli meyve alınacağımıza inanıyoruz. Bu eksikleri tamamlayan, bahçesine düzenli bakan üreticilerimiz, bu yıl yine meyvesini ve emeğinin karşılığını aldılar. Bilimi, teknolojiyi ve deneyimleri birleştirerek sağlıklı, kaliteli bol verimli meyve alabiliriz."

Topal açıklamasında, meyve bahçelerine verilen gübre ve mazot desteğinin müracaat zamanının 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ve ilçede bilgi alınabilecek ziraat mühendislerinin bulunduğunu kaydeden Topal, Meyve Üreticileri Birliği olarak üreticilere her zaman yardımcı olacaklarını ifade etti.

Muhabir: Mustafa Demirbaş/ Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Ali Güreli - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düziçi'nde Zeytin Rekoltesi Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement