Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Kadın Şiddeti Denk Güçlerin Savaşı Değil" - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Kadın Şiddeti Denk Güçlerin Savaşı Değil"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Kadın Şiddeti Denk Güçlerin Savaşı Değil"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, katıldığı bir toplantıda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mor kazak giyerek 8 Mart Kadınlar günü için kadınlara destek oldu.

07.03.2015 22:33

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, katıldığı bir toplantıda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mor kazak giyerek 8 Mart Kadınlar günü için kadınlara destek oldu.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürkan, kadına şiddet konusunda, "Bir erkek olarak kadına yapılan şiddetten kadın cinayetlerinden utanıyorum. Hemcinslerime hep çağrı yapıyorum, lütfen bu şiddeti durdurun bu denk güçlerin bir savaşı değil" dedi.

Kadın şiddetini anlamsız ve vahşice bulduğunu belirten Gürkan, "O kadar insanlıktan uzak bir davranış ki bu, düşünebiliyor musunuz bir canlıyı öldürüyorsunuz biz yolda yürürken karıncayı öldürmekten çekinen bir toplumduk. Şimdi kadın cinayetlerini duyuyoruz. Dün bir rapor okudum, 2014 yılında 776 tane kadına yönelik şiddet tespit edilmiş. Bu veriler tespit edilen, ya tespit edilemeyenler. Korkudan, aile baskısından, toplumsal baskıdan tespit edilemeyenler de vardır. Özgecan hala hafızalarımızda kötü tarafı da şu, Özgecan'dan birkaç hafta sonra yine Bursa'da yine yanmış bir kadın cesedi bulundu. Bakın hiç, unutuldu bile, bu çok kötü bir şey. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ben bugün Kadınlar destek ve katkı olması anlamında özellikle mor kazağı giydim. Yani biz de 2003 yılında yanlış hatırlamıyorsam, Türk Kadınlar Birliği tarafından dönemin rektörü Prof. Dr. Osman İnci destekleriyle Edirne'ye kazandırılan Kutlutaş'ta bulunan Özgür Kadın Heykelinin Hürriyet Meydanı'na alıyoruz. Kadın heykeli orada çok masum ve yalnız kalmıştı, geçmişte saldırıya da uğramıştı. Biz onu Hürriyet Meydanı'na alıyoruz. Hürriyet özgürlük demek, bağımsızlık demek, Özgür Kadın Heykeli, layık olduğu yerde olacak" şeklinde konuştu.

"KADIN HAKLARI KONUSUNDA SİYASET OLMAZ, SİYASİ PARTİ FARKI DA OLMAZ"

Kadın hakları konusunda siyaset ve siyasi parti farkı da olamayacağını ifade eden Gürkan, "Kadın kadındır, biz kadını Türk toplumundaki yerini erkeklerle aynı konumda olmasını istiyoruz. Zaten Edirne Belediyesini biliyorsunuz toplumsal cinsiyete duyarlı bütçesini 2015 yılında bu şekilde yaptı. Bu katıldığımız Birleşmiş Milletler toplantısında çok ciddi tebriklere ve teşekkürlere mazhar oldu. Bu toplantının kayıtlarında da var" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan: 'Kadın Şiddeti Denk Güçlerin Savaşı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement