Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Hasta Oteli' - Son Dakika
Yerel

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Hasta Oteli'

Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne \'Hasta Oteli\'

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kampüsüne hasta oteli yapılmasının komisyonlarınca uygun görüldüğünü söyledi.

06.02.2014 15:13

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kampüsüne hasta oteli yapılmasının komisyonlarınca uygun görüldüğünü söyledi.

İl Özel İdaresi Şubat ayı dördüncü bileşimi Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında toplandı. Meclisin ilk gündem maddesini okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldırım, İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi 10548 ada 6 parselde bulunan sağlık kampüsü içersine hasta oteli yapımı raporunu okudu.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE HASTA OTELİ

İl Genel Meclisi tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılacak olan hasta otelinin komisyonlarınca incelendiğini belirten Yıldırım, "Eğitim Araştırma Hastanesi kampüsü içerisine hasta oteli yapılabilmesi için 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 64. maddesine istinaden İl Özel İdaresi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol düzenlenmesine, düzenlenecek protokolü imzalamaya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek'in yetkili kılınmasına karar verilmiştir. Otelin isminin İl Genel Meclisi Hasta Yakını Misafirhanesi olarak belirlenmesine, söz konusu Hasta Yakını Misafirhanesi için 2013 - 2014 yılları bütçesine konan ödeneklerin tahsis komisyonunun bahse konu işi takip edecek kurumu belirlemesinden sonra, belirlenen kuruma mevcut ödeneklerin aktarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür" dedi.

KÖY YOLLARININ KONTROL KESİM NUMARASI

Meclisin diğer gündem maddesi olan İl Genel Meclisi'nce kontrol kesim numarası verilecek özel idare yol ağına alınmasına karar verilen yolların hangilerinin yol ağına alındığı, alınmayanların neden alınmadığı hakkındaki Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu ile İl Özel İdaresi Meclis ve Encümen Yazışmalar ve Kararları Takip Komisyonu'nun raporunu Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı İbrahim Tarım okudu. Tarım, "2009 - 2014 yılları arasında İl Genel Meclisi'ne yol ağına alınması ve kontrol kesim numarası verilmesi için 49 adet önerge sunulmuş, bu önergelerden 43 adeti kabul edilmiş, 6'sı ret edilmiştir. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 12 Ağustos 2004 tarih ve 4760 sayılı 2004/126 sayılı genelgelerinde ünite tescili şartlarının yerine getirilmesi sonucunda, yapılacak yolların resmiyet kazanacağı hususundaki emirleri doğrultusunda şartlar yerine getirilmediğinden çalışma yapılamamıştır. Altyapı Daire Başkanlığı'nca kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi oluşturulması birimince 2009 yılından bugüne kadar İl Genel Meclisi'nden geçen kontrol kesim numarası verilmesi istenen yollar ayrı bir başlık altında il genelinde de haritalara işlenme çalışmalarının başlatıldığı komisyonumuzca uygun görülmüştür" diye konuştu.

Okunan raporla ilgili meclis üyelerinin görüşü olup olmadığını soran Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, meclis üyelerine rapora neden itiraz etmediklerini sorguladı. Karakurt, "Bu hususta önerge vermiş arkadaşlardan herhangi bir kişinin bu raporu itiraz etmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü raporda kontrol kesim numarası olmayıp da kontrol kesim numarası verilmesinin talep ettiğimiz yollarla alakalı olarak hiçbir çalışma yapılmadığı ifade ediliyor. Gerekçe olarak da İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinden bahisle ünite tescili şartlarının yerine getirilmesinden bahsediliyor. Yani bu tekliflerin yapıldığı yolların ulaşacağı mahalleler, üniteler neyse genelgede bizim için önemlidir. Bu genelgede yer alan ünite tanımına uymayan yerlermiymiş ki bir tanesi dahi değerlendirilmiş. Dolayısıyla önerge sahipleri olarak bunu aklımızdan geçirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başkan Karakurt'un sorusuna cevap veren İl Özel İdaresi Alyapı Daire Başkanı Mustafa Kemal Öztürk, "Kontrol kesim numarası olmayan köy yollarına kontrol kesim numarası verilmesi komisyon İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi ve 2007 yılı itibariyle başlanan KÖYDES projelerinin nasıl yapılacağına dair yüksek planlama kurulunun kararlarında belirtildiği, öncelikle birinci derece yollarda çalışma yapılması konusu bağlayıcı olduğu için idare zaman zaman bu konuyu tartışmıştır. İdareye bu konunun halledilmesini söylememe rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. 2012 Ağustos ayında tarafıma Daire Başkanlığı vekaleti verildikten sonra konunun önemini bildiğim için yüksek planlama kurulunun verdiği karara da dayanarak kontrol kesim numarası olmayan yolların İl Özel İdaresi kanunu ve İl Genel Meclisi'nin yetkisiyle kararlaştırılan şuanda ulaşıma açık olan veya yeni yol yapılmasını isteyen yerler için çalışmaların yapılmasına dair talimat verdik. Kontrol kesimi verilen Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce İçişleri Bakanlığı'na devredilen köy yolu ağının yeniden haritalara işlenme çalışmaları başlatıldı. 2005 yılından itibaren kontrol kesim numarası verilmesi istenilen yolların kararda geçen şekline göre İl Genel Meclisi (İGM) rumuzu ile kontrol kesimi verilerek haritalara işlenme çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlatacağız. Bu sene sonuna kadar belediyeye devredeceğimiz köy yolu ağının içinde Köy Hizmetleri'nden devreden kontrol kesim numaralarının yanında İl Genel Meclisi'nce kontrol kesim numarası verilmesi istenilen yolların tamamına İGM rumuzu altında kontrol kesim numarası vermiş olacağız" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Hasta Oteli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement