Ejderhalar Seyhan Nehrin'de Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Ejderhalar Seyhan Nehrin'de Yarıştı

Ejderhalar Seyhan Nehrin\'de Yarıştı

Uluslararası Dragon Bot Federasyonu (IDBF) tarafından Seyhan Nehri'nde organize edilen, Dragon Bot Yarışları renkli anlara sahne oldu.

07.05.2011 18:09

Uluslararası Dragon Bot Federasyonu (IDBF) tarafından Adana Seyhan Nehri'nde organize edilen, Dragon Bot Yarışları renkli anlara sahne olurken, 15 takımın kürek çektiği etkinlikte takımlardaki bayan davulcular giydikleri ilginç kıyafetlerle göz doldurdu. Seyhan Nehri'nin Merkez Park önünde düzenlenen yarışlara Adana Emniyet Müdürlüğü, Bossa, İsotlar, Aykan, Çağ Üniversitesi, Yörsan, Ortopedia Hastanesi, Botaş-1, Botaş-2, Temsa, Günep İstikbal, Günep Bellona, Ateşler, Madenci ve Hunca takımları katıldı. Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile birlikte yarışlara katılan ekipleri ziyaret edip başarılar diledi.

Müzik ve eğlencenin sporla kaynaştığı organizasyonda Adanalılar farklı bir gün yaşarken ekipler de birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele verdi. Kökeni 2 bin yıl öncesine dayanan ve Uzak Doğu'da ortaya çıkan Dragon Festivali kapsamında yarışan takımlar 16 kürekçi ile 1 davulcudan oluştu. Kategorilerinde ilk 3'e giren takımlara madalya verilecek. Sport kategorisinde birinci olan takım ise Uluslararası Dragon Festivali'ne katılmaya hak kazanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Ejderhalar Seyhan Nehrin'de Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement