Elektronik Kelepçe Sokakta da Koruyacak - Son Dakika
Yerel

Elektronik Kelepçe Sokakta da Koruyacak

Elektronik Kelepçe Sokakta da Koruyacak

Şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan eşler, karşılıklı takılan elektronik kelepçe sayesinde evin dışında da birbirine 200 metreden fazla yaklaşamayacak Mahkeme kararıyla kullanımına başlanan kelepçeler, tarafların birbirine yaklaşması durumunda İstanbul'daki denetimli serbestlik merkezine sinyal göndererek, şiddetçi eşin yerini bildirecek.

28.02.2014 11:22

ENSAR ÖZDEMİR - Çiftlerin kullanmaya başladığı karşılıklı takılan elektronik kelepçe sayesinde şiddet mağduru ve şiddet uygulayan eşler, evin dışında da birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşamayacak.

Eşe karşı şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılması, elektronik kelepçeyle eve yaklaştırılmaması uygulamasına yenisi eklendi. Yeni uygulamayla eşine şiddet uygulayan kişi, eşinin de bileğine takılan kelepçe sayesinde evin dışında da eşine 200 metreden fazla yaklaşamayacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, eşe karşı şiddetin önüne büyük ölçüde geçmesi beklenen ikili kelepçe, Adana'da mahkeme kararıyla bir çiftte kullanılmaya başlandı.

Şiddete maruz kalan eş, bileğine takılan kelepçe sayesinde evin dışına da çıkabilecek. Eşlerin yaklaşması halinde İstanbul'daki denetimli serbestlik merkezine gönderilecek sinyalin ardından kolluk görevlileri, çiftleri uzaklaştıracak.

Denetimli serbestlik ve adli kontrol kapsamında evden uzaklaştırılan ya da ev hapsi alanlarda uygulamaya başlanan elektronik kelepçe sayesinde suç oranlarında düşüş gözlendiği belirtildi.

Adana'da 5 bin 600 kişi yakın takipte

Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çeşitli suçlara karışan 5 bin 600 kişiyi, adli kontrol kapsamında takip ediyor. Bu kişilerden bazılarına elektronik kelepçe takılırken bazıları da belirli periyotlarda polis merkezlerine görünüyor.

Hırsızlık hükümlüsüne gece ev hapsi

Adana'da 27 kişide kullanılan elektronik kelepçelerin büyük bölümü, hırsızlık suçundan hüküm giyen ve denetimli serbestlik kapsamında salıverilenlerde uygulanıyor. Bu kişiler, bileklerinde taşıdıkları kelepçe sayesinde 22.00-07.00 saatleri arasında evden çıkamıyor.

Ev hapsi kapsamındaki kişilerin kolluk görevlileri tarafından belirli aralıklarla kontrol edildiğini belirten yetkililer, elektronik kelepçe uygulaması sayesinde bunun ortadan kalktığını belirtti. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elektronik Kelepçe Sokakta da Koruyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement