Elmalı, Akdeniz'in Safranbolu'su Olmalı" - Son Dakika
Yerel

Elmalı, Akdeniz'in Safranbolu'su Olmalı"

Elmalı, Akdeniz\'in Safranbolu\'su Olmalı"

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü: "Türkiye'nin, nasıl bir Beypazarı, bir Safranbolu'su varsa, Elmalı da Akdeniz’in Beypazarı, Safranbolu'su haline getirilmelidir"

14.08.2014 14:34

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, Elmalı'nın, Akdeniz'in Beypazarı ve Safranbolu'su yapılması için gereken desteği vereceklerini bildirdi.

Başkan Hakan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'i ziyaret etti. Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Elmalı'nın, tarihi kimliğini muhafaza etmeyi başarmış Antalya'nın en güzel ilçelerinden olduğunu söyledi.

Elmalı'nın tarihi kimliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu:

"12. cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'hain bir mimari' sonucu Korkuteli'nin kültürel ve mimari dokusu bozuldu. Elmalı'nın da kültürel ve tarihi dokusunun bozulmaması ve korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Elmalı, 50-100 yıl sonra da güzelliğini nesilden nesile aktarmalıdır.  Elmalı Belediye Başkanımız Ümit Öztekin'in de tarihi dokuyu koruyacağına, gelecek nesle aktaracağına inanıyorum."

Elmalı'nın kültürel değerlerinin bugüne kadar fark edilemediğine işaret eden Tütüncü,

"Şu an şehrin kültürel değerlerini, avantajlarını fark eden bir yerel yönetim var. Türkiye'nin, nasıl bir Beypazarı, bir Safranbolu'su varsa, Elmalı da Akdeniz'in Beypazarı, Safranbolu'su haline getirilmelidir" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği ile olarak Elmalı'ya özel bir önem verdiklerini, ilçenin tarihi unsurlarını ön plana çıkaracak her türlü projeye destek vereceklerini açıkladı.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de Elmalı'nın, Antalya'nın tek Osmanlı ilçesi olduğuna dikkati çekti. Öztekin, "Bu kimliğimizi bütün Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Sadece Türkiye'ye değil, Antalya'ya gelen milyonlarca turiste, tarihimizi, kültürümüzü, inanç merkezlerimizi tanıtmak arzusundayız" dedi.

İlk toplantı Elmalı'da

Akdeniz Belediyeler Birliğinin, Başkan Hakan Tütüncü dönemindeki ilk encümen toplantısı da Elmalı Belediyesinde yapıldı.

Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ve Aksu Belediye Başkan Vekili Nedim Darıcı gündemdeki konuları görüştü.

Tütüncü, Elmalı'da şehit ailesi Ayşe ve Enver Çakmak çiftini de ziyaret etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elmalı, Akdeniz'in Safranbolu'su Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement