Engelli Vatandaşa Yeni Araç Alındı - Son Dakika
Yerel

Engelli Vatandaşa Yeni Araç Alındı

Engelli Vatandaşa Yeni Araç Alındı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sekiz yıl önce sıvacılık yaparken iskeleden düşen ve belden aşağısı felç olan bir vatandaşa, benzinli özürlü aracı verildi.

07.08.2012 17:55

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sekiz yıl önce sıvacılık yaparken iskeleden düşen ve belden aşağısı felç olan bir vatandaşa, benzinli özürlü aracı verildi.

Samsat ilçesi Baraj Mahallesi'nde ikamet eden ve ayakları tutmadığı için yatağa mahkum olarak yaşayan Sırrı Akın'a,

Samsat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 2005 yılında bir araç verildi. Bu aracın ihtiyacı karşılamaması üzerine Akın'a yeni özürlü aracı alındı.

Kendisine motorlu engelli araç verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Sırrı Akın, yaşamındaki birçok eksikliğe rağmen hayata sımsıkı tutunduğunu söyledi. Sekiz yıl önce bir iş kazası sonucu yaralandığını anlatan

Akın, "Belimden felç oldum. O günden bugüne birçok ihtiyacımı vakıf karşıladı. Bana kol gücüyle hareket edebilen bir araç verilmişti. Bu araç hem kullanılamaz hale geldi, hem de beni çok yormaktaydı. Kaymakamlıkça bana benzinle çalışan, motorlu, sepetli çok güzel bir engelli aracı verildi. Şimdi daha rahat gezebiliyor ve dışarıdaki ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum" dedi.

Kaymakam Recai Karal ise sosyal devlet anlayışı ile hareket ettiklerini, özellikle özürlü vatandaşlara yardımcı olabilmek için bütün imkanların kullanıldığını kaydederek şöyle konuştu: "Her birey, birer potansiyel engelli adayıdır. Engelli vatandaşlara toplum içinde sahip çıkmalı, onlara toplum içinde önemli ve değerli olduklarını hissettirmeliyiz. Sosyal devlet anlayışıyla hareket etmeli ve imkanlardan daha az faydalanan vatandaşlarımızı bularak, bunların daha mutlu yaşamaları için imkanlarımızı seferber etmeliyiz" - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Vatandaşa Yeni Araç Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement