Ercişli Depremzede Esnafın Kredi Sıkıntısına Çözüm Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Ercişli Depremzede Esnafın Kredi Sıkıntısına Çözüm Aranıyor

Ercişli Depremzede Esnafın Kredi Sıkıntısına Çözüm Aranıyor

Van'ın Erciş ilçesinde deprem sonrası esnafın kredi sorununa çözüm arayışları sürüyor.

17.06.2012 00:25

Van'ın Erciş ilçesinde deprem sonrası esnafın kredi sorununa çözüm arayışları sürüyor.

İlçede geçen yıl meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında esnafın içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması için yeniden bir toplantı düzenlendi. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Aytekin Yalçın, KOSGEB Daire Başkanı Aydın Bayrambaş, Kooperatifler Genel Müdürü İsmail Kalender, Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ömer Faruk Şah, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Vural, Van ve Erciş'teki esnaf odaları başkanları ile esnaflar katıldı.

Toplantıda esnafların kredi kullanma konusundaki sıkıntılar yetkililerce tek tek dinlendi. Esnafların en çok yakındığı konuların başında bankaların ve KOSGEB'in kredi kullanmadaki şartları olurken, esnaflar yetkililere bu sorunun çözülmesi için bir kez daha istekte bulundular esnaf temsilcileri ise, çözümün bir an önce yapılmasını, gerekirse kredi yerine mağdur olan esnaflara tıpkı çiftçilere verilen destek gibi hibe desteğinin verilmesini talep ettiler. Bunun mümkün olmaması durumunda ise en kredilerin vadelerinin uzatılmasını istediler.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ise depremde en fazla etkilenen esnafın tatmin edici bir yardımda bulunamadıklarını belirterek, "Burada bulunan yetkili arkadaşların aracılığıyla bu sorunun çözülmesi ve esnafların isteklerinin yetkili Bakanlığa iletilmesini istiyoruz. Umarım esnafımız en kısa zamanda eski durumundan daha iyi bir seviyeye gelir" dedi.

Bu arada esnaf temsilcileri ile esnafları dinleyen yetkililer de yapılan talepleri bir rapor halinde ilgili Bakanlıklara sunacaklarını söylediler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ercişli Depremzede Esnafın Kredi Sıkıntısına Çözüm Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement