Erdemli Devlet Hastanesi'ne Yardımda Bulunan İşadamlarına Plaket - Son Dakika
Yerel

Erdemli Devlet Hastanesi'ne Yardımda Bulunan İşadamlarına Plaket

Erdemli Devlet Hastanesi\'ne Yardımda Bulunan İşadamlarına Plaket

Erdemli Devlet Hastanesi ‘Yeni Doğan İşitme Taraması Ünitesinde’ tadilat yaptıran iş adamlarına hastane yönetimi tarafından plaket verildi.

13.02.2014 09:48

Erdemli Devlet Hastanesi 'Yeni Doğan İşitme Taraması Ünitesinde' tadilat yaptıran iş adamlarına hastane yönetimi tarafından plaket verildi.

Yeni doğan bebeklerde işitme testinin yapıldığı ünitenin daha verimli çalışabilmesi için ses yalıtımlı kabin yaptıran Erdemlili işadamı Osman Güzel ve sanayi esnafı Selahattin Akkuş'a plaket veren Erdemli Devlet Hastanesi yöneticisi Yahya Efe hastaneye yapılan yardımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

Her doğan bebek için işitme testinin yapılmasının önemli olduğunu belirten Efe, yapılan iyileştirmeler sonrasında Erdemli Devlet Hastanesi'nin bu konuda Mersin'in ileri gelen hastanelerinden birisi haline geldiğini söyledi.

2013 yılında 2 bin civarında bebeğe işitme taramasının da yapıldığını belirten Efe, "Hastanemizde bulunan bu polikliniğimize yardımda bulunan arkadaşlarımızı yaptıkları yardımlardan dolayı kutluyorum. Yeni doğan bebeklerimiz için bu arkadaşlarımız birer ses oldu. Bu zamana kadar ki taramalarda işitme sorunları çıkan çocuklarımızın tedavileri devam ediyor ve bundan dolayı o çocuklarımızın gelişimleri geri kalmıyor. Daha öncesinde Erdemlimizde bazı çocuklar için bu testler yapılamamış ve ne yazık ki erken teşhis edilemeyen bu çocuklarımız işitme engelli olarak kaldı, hem de gelişme geriliği var. Yeni doğan çocuklarımız artık bu risk altında değildir. Artık Erdemli'de her doğan bebeğimize bu tetkikleri yapıyoruz ve çocuklarımızın gelişimini kontrol altına alıyoruz. İnşallah bundan sonra çocuklarımız daha sağlıklı olacak. Bunda da bu ünitemize bağış yapan arkadaşlarımızın katkıları çok fazla. Kendilerini bu yardımlarından dolayı plaketle ödüllendirmek istedik" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli Devlet Hastanesi'ne Yardımda Bulunan İşadamlarına Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement