Ergani'de Sergi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Sergi Açılışı

Ergani\'de Sergi Açılışı

"Çini Sanatı Erganili Kadınların Elinde Yeniden Can Buluyor" projesi kapsamında sergi açıldı.

17.06.2013 17:39

Ergani'de  "Çini Sanatı Erganili Kadınların Elinde Yeniden Can Buluyor" projesi kapsamında sergi açıldı.

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Çok Amaçlı Toplum Merkez'inde (ÇATOM) uygulanan "Çini Sanatı Erganili Kadınların Elinde Yeniden Can Buluyor" projesi kapsamında oluşturulan serginin açılışında yaptığı konuşmada, ilçede faaliyet gösteren Kadın Sosyal Destek Evi ve ÇATOM 700 kadının düzenlenen kurslara katıldığını söyledi.

16 farklı alanda düzenlenen kurslarda kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri vatandaşın beğenisine sunduğunu kaydeden Yılmaz, "Kurs dönemlerinde onların yaptıkları ürünleri paylaşmak istedik. Amacımız bu kurslara daha çok katılımın sağlanması için kadınları teşvik etmektir. Kadın Sosyal Destek Evi'ne yardımlarımız devam edecek. Bu sayede güzel sanatlar, aşçılık, pasta, çini sanatı, bilgisayar kursu düzenledik. Erganili kadınlar için de bu faaliyet son derece faydalı oldu" dedi.

Törene Yılmaz'ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakkı Haktan Armağan, Emniyet Müdürü Erkan Güneş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, İlçe Jandarma Komutanı Recep Cansu, kursiyerler ve yakınları katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani'de Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement