Faruk Alpaslan: "Esnaf Huzurun Sigortasıdır" - Son Dakika
Yerel

Faruk Alpaslan: "Esnaf Huzurun Sigortasıdır"

Faruk Alpaslan: "Esnaf Huzurun Sigortasıdır"

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, toplumun birlik ve beraberliğinin sigortası konumunda olan esnafın sorunlarına çözüm üretmek için siyaset kulvarında hizmet vermeye başladığını belirterek, “Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz 19 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 18.00’de Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde esnaflarımızla bir toplantı yapacak.

19.10.2015 08:23

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, toplumun birlik ve beraberliğinin sigortası konumunda olan esnafın sorunlarına çözüm üretmek için siyaset kulvarında hizmet vermeye başladığını belirterek, "Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz 19 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 18.00'de Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde esnaflarımızla bir toplantı yapacak. Toplantıda esnafımızın sorunlarına çözüm arayıp, talepleri konusunda istişarelerde bulunacağız" dedi.

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Başkanı Osman Tuncil'i makamında ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, esnafın sorun ve isteklerini daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilmek için siyasete atılma kararı verdiğini söyledi. Ziyarette yaptığı konuşmada eski başbakan yardımcılarından ve çözüm sürecinin direksiyonunda yer alan Beşir Atalay'ın Van milletvekili adayı olarak gönderilmesinin AK Parti'nin ve hükümetin Van'a verdiği önemi bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Faruk Alpaslan, "20 Ekim 2015 Salı günü saat 13.00'te Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Beşyol Meydanı'nda halkımıza hitap edecek. 19 Ekim 2015 Pazartesi günü Başbakan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, 25 Ekim 2015 Pazar Günü eski Meclis Başkanımız Sayın Bülent Arınç ve 27 Ekim 2015 Salı günü eski Başbakan Yardımcımız Ali Babacan Van'da bir dizi çalışma yapmak üzere misafirimiz olacaklar. Özellikle pazartesi günü saat 18.00'de Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde esnaf teşkilatlarımız ve esnaflarımızla yapacağımız toplantıda, esnafımızın sorun ve isteklerini bizzat Başbakan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a anlatacağız" dedi.

"ESNAF TEŞKİLATLARIMIZ, ESNAFIMIZ VE HALKIMIZLA VAR OLDUK"

Esnaf teşkilatları ile var olduğunu ve her zaman esnafın sorunlarının çözümü için çalıştığını belirten Faruk Alpaslan, "Amacımız her zaman insanımıza hizmet etmek. Dün olduğu gibi bugün de esnafımızla var olmaya devam ediyoruz. AK Parti'den tek esnaf temsilcisi olarak aday olmamın en büyük gücü bizim esnafımızdır. Bu nedenle en büyük vefa borcum; halkıma, esnafıma, esnaf teşkilatlarıma ve mesai arkadaşlarımadır. Geçmişten geleceğe güzellikleri taşıyarak, zor günlerden dersler çıkararak, esnaf ve sanatkarımız için siyaset kulvarında neler yapabiliriz diye düşünüyorum. Esnaf teşkilatlarımızla birlikte sorunları çözüme nasıl kavuştururuz diye çalışma yapıyoruz. Öncelikle ilimizdeki esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için, esnaf teşkilatlarımızla birlikte esnafımızın adayı olarak birlikte hareket edeceğiz. Bugüne kadar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde esnaf ve sanatkarımıza verdiğim hizmeti, Allah nasip ederse siyaset kulvarında da vermeye devam edeceğim. Böylece hem esnafımızın, hem de odalarımızın emrinde olacağım. Her zaman insanımıza hizmet etmeye namzet olma isteğimizi kanaat önderlerimizle birlikte ahilik anlayışı içerisinde sürdürüyoruz. Ne oldum demeden, esnafımız ne olacak düşüncesi ile birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi geleceğe taşıma gayretindeyiz" diye konuştu.

"HUZURSUZLUĞUN CEFASINI ESNAF VE SANATKARIMIZ İLE HALKIMIZ ÇEKTİ"

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ve bölgede her geçen gün tırmanarak büyüyen huzursuzlukların cefasını Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan esnafın ve halkın çektiğini ifade eden Faruk Alpaslan, "Son yıllarda bölgemizde yer alan komşularımızdaki huzursuzluk giderek tırmandırılıyor. Bölgemizdeki insanımızın canı, kanı ve geleceği üzerine kurulan oyunların birer birer sahnelendiği tarihi günleri hep birlikte yaşıyoruz. Halkımız üzerinde oynanan oyunları bozarak, yıllardır bizi huzursuz eden bütün sorunları bertaraf ederek, insanca bir yaşam, insanca bir hizmet, hak ve hukukunu arayabilen, özgürce yaşayabilen, bütün haklarını elde edebilen, doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Çerkez'i ile bütün bir millet olarak, Türkiye'yi ayağa kaldırma çalışması içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

"HUZURUMUZU BOZANLAR TİCARETİMİZİ DE BOZMAK İSTİYOR"

Barış sloganları ile savaş çıkaranların toplumun huzurunu ve ticaretini bozduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Harıl harıl çalışan bir sınır kapısının çalışmaya devam etmesini hepimiz istiyoruz. Peki, kapının çalışmasını kim istemiyor? Devlet mi, yoksa gümrük görevlilerini kaçıranlar mı? Kapıdaki gümrük görevlilerini kaçıranlar kapının çalışmasından ve esnafın ticaretinin gelişmesinden rahatsız. Barış barış diyerek savaş açanları, huzurumuzu bozanları, kapıların kapanmasına neden olanları hepimiz çok iyi biliyoruz. Elimizi vicdanımıza koyarak düşünmeli ve karar vermeliyiz. Farklı görüşlerin olması, siyasi rekabetin yaşanması hizmetin daha güzel ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Ancak bunu savaş ile değil barış içinde demokratik yarış ile yapmalıyız. Barış söylemleri ile savaş çıkarıp sınır kapılarımızın dahi kapanmasına neden olanlara rağmen biz halkımızın huzurunu, ticaretini ve geleceğini düşünerek kapıları yeniden açıyoruz."

"TÜM KESİMLERİ KUCAKLAYAN BİR SİYASET YAPIYORUZ"

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan insanların sürekli ölümle burun buruna gelmesinin tahammül sınırlarını zorladığını ifade eden Faruk Alpaslan, "Yanlışa yanlış, doğruya doğru demeliyiz. Faili meçhullerden hesap soran bir AK Parti iktidarı var. Doğru düzgün yürüyecek yollar yokken, yolları, okulları, hastaneleri yapan Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığını anlamak mümkün değil. Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların 3-5 katını 13 yılda yapan partiyi ve kurucu liderini hain ve düşman ilan edenler, huzuru nerede bulacak merak ediyorum. Yatırımcının önünün açılabilmesi, küçük esnafın büyüyebilmesi, sicillerde yaşanan sorunların giderilebilmesi, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile verilen hibe ve kredi desteklerinin esnafın cebine yansıyan maliyetlerinin düşürülmesi gündemimin ilk sıralarında yer alan konular" dedi.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZ HALKIMIZLA BİRLİKTE HAZIRLANDI"

Tüm kesimlerle ilgili atılan adımların yer aldığı seçim beyannamesi ile her kesime kucak açtıklarını belirten Faruk Alpaslan, "Esnaf ve sanatkarımızın istek ve taleplerinin geniş bir şekilde yer aldığı seçim beyannamemiz yayınlandı. Emekliye ayrılan esnaflarımızın işine devam etmesi halinde emekli maaşlarından yüzde 15 oranındaki güvenlik destek prim kesintilerinin kaldırılacağı sözü de yer alıyor. Yeni mezun olan ve iş kurmak isteyen girişimcimize, mevcut esnafımıza değişik oranlarda kredi ve hibe desteği veriliyor. Açıklanan seçim beyannamemizde yeni Türkiye yolunda birlikte yürüdüğümüz halkımızın her kesimini ilgilendiren reformlar ve adımlar yer alıyor. İnşallah güçlü bir şekilde tek başımıza iktidara geldiğimizde seçim beyannamemizde yer alan tüm konuların uygulandığını göreceğiz. Lokantacılar Odası Başkanı Sayın Osman Tuncil, yıllardır esnaflık yapmasının yanında oda başkanlığı da yaparak esnafın önderlerinden birisi olmuştur. Esnaf ve sanatkarımıza yaptığınız hizmetler için şahsını ve yönetim kurulu üyelerini şahsım ve partim adına tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

OSMAN TUNCİL, "ESNAFIMIZA VE HALKIMIZA BİRLİKTE HİZMET ETTİK"

AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan ile çocukluklarının birlikte geçtiğini ve her şeyin ötesinde bir aile bağı bulunduğunu belirten Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası Başkanı Osman Tuncil, "Faruk Alpaslan Bey ile siyasi görüşlerimizin dışında bizim bir aile bağımız vardır. Çocukluğumuz beraber geçti, iş hayatında aynı yerde sabahtan akşama kadar birlikteydik. Oda başkanı mı olacağız, siyaset mi yapacağız, rakip mi olacağız belli değildi. Sivil toplum kuruluşlarında görevler aldık, başkanlık yaptık. Esnafımıza ve halkımıza hizmet ettik. Sivil toplum kuruluşlarında esnafımıza ve halkımıza yaptığınız hizmeti Faruk Bey siyaset yoluyla yapmaya karar verdi. İki dönemdir esnaf temsilcisi olarak AK Parti Van Milletvekili Adayı olarak listede yer alıyorsunuz. Mecliste olmanız, kendi evimiz gibi gelip sıkıntılarımızı sorunlarımızı söyleyip çözüm aramamız büyük bir avantaj olur. Ha siz ha biz orada olmuşuz fark etmez, mutlu oluruz. Allah sizi muvaffak etsin, inşallah istediğiniz başarıyı elde edersiniz" dedi.

"HEM BORCUMUZ ARTTI HEM İŞ ALAMIYORUZ"

Ertelenen vergi ve SGK borçları nedeniyle borç yükünün arttığını ve ilgili kurumlardan 'borcu yoktur' yazısı alamadıkları için iş de alamadıklarını ifade eden Osman Tuncil, "Sizler de yıllardır esnaf teşkilatımız içerisinde gerek Van'da, gerekse Ankara'da hizmet verdiniz. Esnafımızın her türlü sıkıntısını, sorun ve isteklerini biliyorsunuz. İlimiz büyük bir deprem yaşadı, esnafımızın deprem nedeniyle biriken vergi ve sigorta borçları bulunuyor. Borçlarımız mücbir sebep ile sürekli ertelendi, borçlarımızın ertelenmesi bizi o an için rahatlattı, ancak borçlarımızın birikmesi bugün mevcut giderlerimizle birlikte ödenemeyecek duruma geldi. Bu nedenle vergi terkini istedik, TOKİ konutları ödemeleri ile piyasaya girmesi gereken nakit para şehir dışına çıkıyor. Bunları ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde dile getirdik, ama maalesef bir netice alamadık. Ertelenen vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi hem borç yükümüzü arttırdı, hem iş yapmamıza engel oldu" dedi.

"ÖNCELİKLİ İSTEĞİMİZ SİCİL AFFI"

Meydana gelen olumsuz gelişmeler sonucunda ticari hayatta yaşanan durgunluk nedeniyle çekini ve kredisini ödeyemeyen esnafın sicilinin bozulduğuna dikkat çeken Osman Tuncil, "Yaşanan deprem ile birlikte başlayan ticari hayattaki durgunluk esnafımızı çok olumsuz etkiledi. Bırakın borç ödemeyi, siftah dahi yapmadan iş yerini açıp kapatan esnafımız ne kredi taksitlerini, ne de çek ve senetlerini ödeyemedi. Düştüğü durum nedeniyle onuru ve hayali kırılan esnafımızın ticari sicili de bozuldu. Ticari faaliyetlerimiz için ne çek kullanabiliyoruz, ne de kredi alabiliyoruz. Her türlü desteğe ihtiyacı olan esnafımız, bozuk sicili nedeniyle hiçbir destekten yararlanamıyor. Bu nedenle verilecek desteklerden ihtiyacı olanların yararlanabilmesi için öncelikle sicil affı yapılması gerekiyor. Bu durumumuzu sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olarak dile getirdik ancak bir sonuç alamadık. Siz de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı yaptığınız dönemde bu sıkıntılarımızı Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza iletmiştiniz. Ancak şu ana kadar olumlu yönde bir gelişme olmadı. Esnafımızın sesine kulak verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"SINIR KAPISI KAPANDI VAN'DA TİCARİ HAYAT DURDU"

Kapıköy Sınır Kapısı'nın Van esnafı için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Osman Tuncil, "Sınır illerinin kalkınması sınır ticareti ve turizm ile oluyor. Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapanması nedeniyle Van'daki ekonomik hayat felç olmuş durumda. Oteller, taksiciler, lokantacılar sıfır çekiyor. Çok acilen sınır kapılarının açılmasını istiyoruz. Ülkemizde barış ve kardeşlik olsun, kan akmasın, kimse kimseyi öldürmesin, ülkemiz büyüktür hepimize yeter. Huzurlu bir ortam sağlamak önemlidir. Çözüm sürecinde komşu illere gidebilirken şimdi yan komşumuza gitmeye çekinir olduk. Bunların bir an önce son bulmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Ziyarette Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kahvaltıcılar Odası yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faruk Alpaslan: 'Esnaf Huzurun Sigortasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement