Fethiye'de Mutfağı Olan İşletmeler Denetleniyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Mutfağı Olan İşletmeler Denetleniyor

Fethiye\'de Mutfağı Olan İşletmeler Denetleniyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi yetkilileri, Fethiye'deki işletmelerin denetimlerini sıklaştırdı.

11.12.2013 08:58  Güncelleme: 09:00

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi yetkilileri, Fethiye'deki lokanta, otel, yemekhane ve mutfağı olan işletmeleri denetimlerini sıklaştırdı.

Kızartmalık yağların kullanım ömürlerini doldurup doldurmadığına özel bir cihaz ile bakarak karar veren birim yetkilileri aynı zamanda atık yağ sözleşmelerinin olup olmadığına ve en son ne kadar atık yağın resmi şekilde verildiği ile ilgili sözleşmeleri de kontrol ediyor.

Denetimler hakkında bilgi veren Fethiye Belediyesi Çevre Mühendisi Selver Hatice Kabak "Zeytinin, ayçiçeğinin, soyanın yağları bitkisel kökenlidir ve 3 seferden fazla kullanıldıktan sonra gıda sektöründen çekilmesi gerekir. Çekilmez ve kullanılmaya devam edilirse insanlarımız bu bayatlamış yağlardan dolayı mide rahatsızlıklarının yanı sıra kanser yapıcı zararlı etkilere maruz kalırlar. Dolayısıyla bizler yetki alanımız dahilinde toplanan atık yağlara ait hangi işletmenin ne kadar atık yağ verdiğini haftalık olarak takip ediyoruz. Ancak sadece atık yağları vermek değil bayatlamadan vermek insan sağlığı için çok önemli. O yüzden yağların kullanım ömürlerini doldurup doldurmadıklarını polar madde ölçümünü yerinde yaparak ani denetimler ile tespit ediyoruz. Bugün yaptığımız denetimlerde aksi bir durum ile karşılaşmadık. Bundan sonra da karşılaşmamayı umuyoruz. Cezai işlem uygulamak bir kenara insan sağlığı bu şekilde tehdit edilmemeli. Ayrıca hanelerdeki atık yağlar da bir pet şişede veya kavanozda biriktirilirse Belediyemiz evinizden teslim alma hizmetini vermeye devam ettiriyor. Bunun için bir telefon açılması yeterli" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Mutfağı Olan İşletmeler Denetleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement