Foça'da Çevre Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Foça'da Çevre Toplantısı

Foça\'da Çevre Toplantısı

İzmir’in Foça ilçesinde, ’Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı Hazırlama ve Uygulama’ proje toplantısı başladı.

15.10.2015 11:40

İzmir'in Foça ilçesinde, 'Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı Hazırlama ve Uygulama' proje toplantısı başladı.

Foça ilçesindeki 14-1 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planı Hazırlama ve Uygulama proje toplantısının açılış konuşmasını Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koruma ve İzleme Dairesi Başkanı Dr. Ali Özkır yaptı. Kaymakam Ulugölge, Özel Çevre Kurumunun Foça'da bir biriminin olmasın canı gönülden arzu ettiklerini söyledi. Dr. Ali Özkır da, teşkilatın kuruluş amacı hakkında bilgi vererek, "Geliş amacımız Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi yönetim planı açılış toplantısına geldik. Buradaki amacımız Foçamızın önümüzdeki 5 yıllık sürede sürdürülebilir çevre anlayışıyla çalışmaların yapılması, Foça'nın marka değerini artırmak. Bir çok meslek disiplininden gelen katılımcılarla yerinde yerel kararlar almak, Foçamızı önümüzdeki 5 yıllara 20 yıllara taşımak için geldik. Çalışma gurupları oluşturduk ikinci toplantı Kasım'da üçüncü toplantı Aralık ayında yerel toplantılar yaparak yerelde karar alacaklar. Bu kararları merkezde değerlendireceğiz, yapılabileceklere onay vereceğiz. Önümüzdeki yılda ise yönetim planı uygulama safhasına geçeceğiz" dedi.

Foça Belediye Başkanı Demirağ ise, Özel Çevre Koruma tüm çalışmalarına ve yapılacak olan planlara destek vereceklerini bildirdi.

Katılımcılar arasındaki kişiler daha sonra, görevlendirildikleri konu ile ilgili olarak belirlenen çalışma gruplarına ayrılarak zaman zaman bölgede gezinti ve inceleme yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Çevre Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement