Gaün Bahar Şenlikleri Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Gaün Bahar Şenlikleri Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Gaün Bahar Şenlikleri Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilim, Kültür ve Sanat Günleri (Bahar Şenliği), Amfi tiyatro önünde gerçekleştirilen törenle başladı.

25.05.2012 19:47

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilim, Kültür ve Sanat Günleri (Bahar Şenliği), Amfi tiyatro önünde gerçekleştirilen törenle başladı.

GAÜN Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Kolu öğrencileri tarafından Amfi tiyatro üzerinden aşağı inişleri, Türk Bayrağı ve üniversitenin flamalarının göklere çekilmesiyle Bahar Şenliklerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

"Gaziantep Üniversitesi olarak bahar şenliklerini bilim, kültür ve sanat şenlikleri olarak kutluyoruz" diyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Bu günler, gençlerimizin, mensuplarımızın bir arada bilim, kültür, sanat etkinliklerini gerçekleştirdikleri çok özel günlerdir. Bu günlere, estetik, sanat, düşünce iklimine dair insanları çağırıyoruz. Onlarla birlikte sohbetler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin hem kendi alanlarında iyi yetişmelerine özen gösterirken hem de hayata dair konularda iyi yetişmeleri için bir iklimi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunu yıl boyu yapıyoruz ama bu özel günlerde daha konsantre bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diyerek, gençlerin bu dolu dolu bilim, kültür ve sanat şenliklerine katılmalarını istiyoruz diye konuştu.

Gençlere her türlü desteği vermeye hazırız diyen Prof. Dr. Coşkun, "Yapacağınız her türlü etkinlikte yönetim olarak arkanızda olacağız. Sizler ülkemizin geleceğine imzasını atacak olan çok değerli gençlersiniz. Bunun bilincindeyiz. kampüsümüzü her alanda, kaliteli eğitim alanında, sosyal, kültürel, sportif tüm alanlarda sizlere layık, sizlerin istediği, sevdiği bir konuma getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Açılış töreninde GAÜN Halkoyuncuları tarafından Gaziantep ve Karadeniz yörelerine ait sergiledikleri oyunlar beğeniyle izlendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün Bahar Şenlikleri Açılış Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement