Gaziantep'te Suriyelilerin Sorunları Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Suriyelilerin Sorunları Konuşuldu

Gaziantep\'te Suriyelilerin Sorunları Konuşuldu

Gaziantep Kent Konseyi, kentte kalan Suriyelilerin durumunu tespit etmek için detaylı bir araştırma yaptı.

07.06.2013 11:11  Güncelleme: 11:37

Gaziantep Kent Konseyi, kentte kalan Suriyelilerin durumunu tespit etmek için detaylı bir araştırma yaptı. Sayıları her geçen gün artan Suriyelilerin yaşam şartlarını ele alan Kent Konseyi, mülteciler ile ilgili önemli sorunları tek elde topladı.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu başkanlığında toplanan Kent Konseyi, kamplarda ve şehir merkezinde yaşayan sığınmacıların bölge ve kent içindeki yaşama verdikleri olumlu ve olumsuz etkileri masaya yatırdı. Mevcut olumsuzlukların nasıl ortadan kaldırılabileceği konularını tartışan Kent Konseyi, bu konuda katılımcıların görüşlerini alarak çözüm önerileri oluşturdu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı toplantıda her kurum görüşlerini bildirdi. Bu görüşlere göre bir durum tespit raporu hazırlandı ve bu rapor ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Toplantının neticesine göre, mevcut misafirlere yapılacak her türlü gıda ve giyim yardımları ile benzeri yardımların tek elden yapılması kararlaştırıldı. Sağlık kontrollerinin acil durumlar dışında kamp doktorları tarafından yapılması ve bu surette hastalıkların takibinin doğru olarak saptanması kararı alan Gaziantep Kent Konseyi yetkilileri, bir sonraki toplantı için gerekli mevzuat tespitine esas olmak üzere hazırlıklar yapılmasını kararlaştırdı.

Gaziantep Kent Konseyi, ileri bir tarihte yeniden toplanarak Suriyelilerin kent merkezindeki yaşam biçimleri ve yardımları ile ilgili konuları detaylandıracak.

Gaziantep Kent Konseyi binasında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bulduk, Nilüfer Kültürlerarası Ahenk ve Diyalog Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Suriyelilerin Sorunları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement