Gediz'de 860 Öğrenci Kep Giydi - Son Dakika
Yerel

Gediz'de 860 Öğrenci Kep Giydi

Gediz\'de 860 Öğrenci Kep Giydi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 860 öğrenci kep giydi.

28.05.2014 10:57

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 860 öğrenci kep giydi.

Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, Gediz İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Yüksekokul Öğretim görevlileri, öğrenciler ve kep törenine gelen öğrenci yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, 20 yıldan bu yana sanayi ve iş dünyasına nitelikli eleman yetiştiren Gediz Meslek Yüksekokulu'nun akademik ve fiziki yapılanmada sürekli kendini yenilediğini söyledi.

Bu yenilemede Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Okul yönetimi, Gediz halkı, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının büyük payı olduğunu belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu yıl okulumuzun Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama gibi programlarında 2 bin 300 öğrenci eğitim gördü. Bunlardan 860 tanesi mezun olmayı hak kazandı. Kendilerini kutluyorum ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Mezun olan öğrencilerimizden, bundan sonraki yaşamlarında yalandan uzak doğru ve dürüst bir birey olarak vatan ve millet için çalışmalarını bekliyorum."

Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu da birer konuşma yaparak Gediz Meslek Yüksekokulu'nun daha fazla gelişmesi için destek vermeye devam edeceklerini ifade ettiler ve mezun olan öğrencileri kutladılar.

Konuşmaların ardından Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama programlarından mezun olan öğrencilere diploma ve başarı belgeleri Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Eraslan tarafından verildi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu KOSGEB tarafından düzenlenen kursta belge almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarını taktim etti.

Gediz Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümünden 59 yaşında mezun olan Osman Zengin adlı öğrencide kısa bir konuşma yaparak okumanın yaşı olmadığını, sabır ve azimle hayatında gerçekleştirmek istediği hedefe ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi ve emeği geçen öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Tören bitiminin ardından öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, bazı öğrenci velileri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra misafirlere, geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edilmesiyle tören sona erdi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de 860 Öğrenci Kep Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement