Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzon'da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzon\'da

Bakan Kılıç: "Biz, ne işin var Mısır ile ne işin var Suriye ile ne işin var Myanmar ile ne işin var Somali ile diyemeyiz. Biz var olduğumuz sürece Müslümanların maruz kaldığı ıstırapların hesabını vermekle mükellefiz" "Biz sadece Müslümanların hukukunu koruyan siyasi bir iktidar değiliz. Nerede Allah'ın yarattığı bir kul, bir insan varsa inancı, kimliği ne olursa olsun, hangi millete ait bulunursa bulunsun biz onun insanca yaşama hakkını kendi inancımızın emrinden dolayı savunmak mecburiyetindeyiz" "Biz hem Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın izinden yürümesini biliriz hem 30 Ağustos'ta Kocatepe'de Gazi Mustafa Kemal'in izinden yürümesini biliriz. Bu millet birini yaşatmak için öbürünü unutturmak zorunda değil" "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'nin her tarafında bini aşkın projenin inşaatını gerçekleştiriyoruz"

27.08.2013 17:10

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Suriye, Mısır, Somali Myanmar'daki olaylara duyarsız kalamayacakların belirterek, "Biz, ne işin var Mısır ile ne işin var Suriye ile ne işin var Myanmar ile ne işin var Somali ile diyemeyiz. Biz var olduğumuz sürece Müslümanların maruz kaldığı ıstırapların hesabını vermekle mükellefiz" dedi.

Bakan Kılıç, beraberindeki Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve oğlu Muhamet Emin ile Trabzon'un Of ilçesindeki Kavakpınar köyüne geldi. Burada önce dedesi Ahmet ve babaannesi Hediye Kılıç'ın mezarını ziyaret ederek dua eden Kılıç, ardından akrabalarının evini ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Daha sonra köy meydanında hemşehrileri ile sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Kılıç'a, burada üzüm, incir ve çay ikram edildi.

Sohbet sırasında yaşlı bir kişi ile elindeki pusulalı bastonu nedeniyle şakalaşan Kılıç'a burada Of spor Kulubü Başkanı Olcay Saral tarafından üzerinde isminin yazılı olduğu, 61 numaralı Ofspor forması armağan edildi. Kılıç, ziyaret sonrası akrabaları ve hemşehrileri ile hatıra fotoğrafı çektirip köyden ayrıldı.

Daha sonra AK Parti Of İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Orta Doğu'daki son gelişmelere işaret ederek, "Bölgemizde çok kritik gelişmeler yaşanıyor. Ben bugün Oflulardan Of'un ihtiyaçlarından ziyade Suriye ve Mısır konusunda dualar işittim. Zaten Of'un hocaları, Kur'an kursları, hafızları meşhur. Demek ki Oflular'ın duasına bütün dünyanının, insanlığın ihtiyacı var. Mısır'da zulme uğrayan kardeşlerimiz için duaya devam, Suriye'de kimyasal silahlarla kitliler halinde öldürülen kardeşlerimiz için duaya devam" diye konuştu.

Bölgedeki gelişmelere duyarsız kalamayacaklarına işaret eden Kılıç, şunları ifade etti:

"Biz, ne işin var Mısır ile ne işin var Suriye ile ne işin var Myanmar ile ne işin var Somali ile diyemeyiz. Biz var olduğumuz sürece Müslümanların maruz kaldığı ıstırapların hesabını vermekle mükellefiz. Biz sadece Müslümanların hukukunu koruyan siyasi bir iktidar değiliz. Nerede Allah'ın yarattığı bir kul, bir insan varsa inancı kimliği ne olursa olsun, hangi millete ait bulunursa bulunsun biz onun insanca yaşama hakkını kendi inancımızın emrinden dolayı savunmak mecburiyetindeyiz. Bizim olaya bakışımız bu. Başbakanımız Mısır dediği zaman rahatsız olanlar, Suriye dediği zaman rahatsız olanlar var."

-"Hepsi bizim değerlerimiz"

Bakan Kılıç, dün Malazgirt'te Sultan Alparslan'ı andıklarını da belirterek, şöyle devam etti:

"Dün biz Malazgirt'teydik, 10 binlerce üniversite talebesiyle beraber Sultan Alparslan'ın ruhunu şadettik. Bugün bir Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili hemen soru önergesini vermiş. 'Malazgiret'te ne işiniz vardı, ne kadar para harcadınız, nereye harcadınız, kimle beraber harcadınız, Malazgirt'e gitmenizin nedeni 30 Ağustos zaferini unutturmak mıdır' gibi hiç kimsenin aklına gelmeyecek sorular, böyle bir şey yok. Biz hem Malazgirt'te Sultan Alparslan'ın izinden yürümesini biliriz hem 30 Ağustos'ta Kocatepe'de Gazi Mustafa Kemal'in izinden yürümesini biliriz. Bu millet birini yaşatmak için öbürünü unutturmak zorunda değil, bunların hepsi bizim değerlerimiz. Bizim kafamazının arkasında kirli işler, kirli senoryolar yok. Onun için böyle şeyler bizim aklımıza gelmiyor ama bunların aklından da bu tür işler çıkmıyor. O yüzden sağlam durmamız lazım. Birbirimize kenetlenmemez lazım. Zaman zaman ufak tefek eksiklikler olduğunda da morali bozmamak lazım. Eksik olan tamamlanır yeterki çalışan bir kadro olsun. Biz bu gayretle bu istikamette çalışmaya devam ediyoruz"

-Of'ta yapılması planlanan yatırımlar

Kendisinin de Oflu olduğunu belirterek, Of'taki yatırımlara değinen Bakan Kılıç, bu sorunlarının çözümü için Oflu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile el ele vererek çalıştıklarını söyledi.

Kılıç, ilçenin imar ve arsa problemlerinin çözülmesi için çalıştıklarını, Of'ta bir kapalı yüzme havuzunu yatırım programlarına dahil ittiklerini, ilçeye sahildeki dolgu alanında bir Gençlik Merkezi kazandırmak istediklerini ve ihale hazırlıklarını başladıklarını da anlatarak, "Of Stadyumu da Of'a yakışmıyor, yenisinin yapılması lazım. O yöndede gayretimiz var, bir arsa temin edilmesini bekliyoruz. Bu arsa temin edilirse yeni stadın inşaatına bismillah deyip hemen başlayacağız. Ondan sonra arzumuz mevcut stadyumun arsasını 150-200 yataklı bir devlet hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığına devretmektir" dedi.

Bakan Kılıç, Of'taki eski devlet hastanesinin yerinde de belki ayrıca bir spor tesisi yapmayı düşünebileceklerini söyleyerek, "Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'nin her tarafında binlerce eser inşa ediyor hem biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'nin her tarafında bini aşkın projenin inşaatını gerçekleştiriyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Bakan Kılıç'a, partililerce kabenin maketi armağan edildi.

- Milletvekili Bıyıklıoğlu'nın otomobili kaza yaptı-

Bu arada, Bakan Suat Kılıç'ın Of'taki programına katılmak üzere bu ilçeye giden AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu'nun ida çinde bulunduğu otomobil, Karadeniz Sahil Yolu'nda kazaya karıştı. Kazayı yara almadan atlatarak AK Parti Of İlçe Teşkilatı'na gelen Bıyıklıoğlu'na Bakan Kılıç da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bıyıklıoğlu burada, önlerinde fren yapan araca çarptıklarını, arkadan gelen aracın da kendisinin içinde bulunduğu otomobile çarptığını ancak olayı maddi hasarla atlattıklarını ifade etti.

Bakan Kılıç, ardından ilçenin sahil kesiminde yer alan ve çeşitli projelerin yapılması planlanan dolgu alanını inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement