Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtında Yapılan Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtında Yapılan Törenle Kutlandı

Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtında Yapılan Törenle Kutlandı

Atatürk Anıtında çelenk sunumuyla devam etti.

19.05.2013 15:55

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 25 Kasım stadyumun'dan yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan tören

Atatürk Anıtında çelenk sunumuyla devam etti.

Tören, 25 Kasım Stadyumu'nda Vali vekili Salih Altınok, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ve sporcuların oluşturduğu kortejin Atatürk Anıtı'na kadar yürümesiyle başladı. Törene Vali vekili Salih Altınok, Bakanlık Temsilcisi Fehim Eryoldaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve sporcular katıldı.

Atatürk Anıtına Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak'ın çelenk sunumu yaptı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı

Serhat Ocak yaptı. Gençlik spor İl Müdürü Ocak, Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesine değinerek şunları kaydetti;

"Tarihsel süreçte her zaman hür ve bağımsız yaşamış milletimizin özgür kalabilmesi için bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, 'Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkması bağımsızlık mücadelemizin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan özgürlük ateşi kısa sürede dalga dalga bütün yurda yayılmış ve diğer esaret içerisinde yaşayan milletlere de aynı zamanda ilham olmuştur. Bugün demokratik toplumlarında olmazsa olmazı olan ve vazgeçilmez güç kaynağımız yine millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Lider ülkenin lider gençleri binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içersinde büyük özveriler ve fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Siz Türkiye'nin geleceği ve zenginliğisiniz."

Yapılan konuşmanın ardından tören sona erdi.

Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları hafta boyunca çeşitli etkinlik ve sportif faaliyetler ile devam edecek.

(TY)

19.05.2013 15: 46: 50

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bayramı Atatürk Anıtında Yapılan Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement