Gönül Elçileri Projesi Hitit Üniversitesi'nde Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Hitit Üniversitesi'nde Tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Hitit Üniversitesi\'nde Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü...

13.03.2013 20:04

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi Çorum Hitit Üniversitesi'nde tanıtıldı.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin Çorum'da amacına ulaşılacağına inandığını belirterek, üniversite olarak bu ve benzeri toplumsal projelerin her zaman içerisinde yer alacaklarını dile getirdi.

Gönüllülük esasına dayanan projede gönüllü sayısının 21 bine ulaştığını açıklayan Prof. Dr. Alkan, "Gönüllülüğümüzü sayısal ifadeyle belirtmek olmaz ama bu gibi çalışmalara üye olup paydaş olmamız gerekli. Buradan üniversitemiz tüm mensuplarından projeye destek vermelerini istiyorum" dedi..

Fatma Başköy ise proje hakkında genel bir bilgi vererek, bu sayısal içerikli hizmet yarışında geri kalmak istemediklerini dile getirdi. Sayısal çokluğun beraberinde proje üretimini de getirdiğini ve bunu çok önemsediklerini belirten Başköy, üniversite öğrencilerinin projeye destek sağlayacakları konusunda ümitli olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli sosyal çalışmacı Bayram Tunç'da, projenin birinci alt basamağı olan koruyucu aile konusunda bir sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

(BÖ)

13.03.2013 19: 43: 14

TSI

NNNN - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Hitit Üniversitesi'nde Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement