Hakkari'de 'Mevlana Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de 'Mevlana Haftası' Etkinlikleri

Hakkari\'de \'Mevlana Haftası\' Etkinlikleri

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından "Mevlana Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

28.12.2012 16:07

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından "Mevlana Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılanlara Mevlana'nın hayatını anlatan kitaplar dağıtılırken, çikolatalar ikram edildi. Ramazan Akman tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esma Sayın, Mevlana'nın hayatı ve namazla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Hasanoğlu ise, Mevlana'dan günümüz insanına, Mevlana'yı güncel ve evrensel kılan öğretileri, Mevlana'nın yaşantısı hakkında bilgiler verdi.

Program; öğretmen ve öğrencilerin karşılıklı olarak Mevlana'nın sözlerini okumasıyla devam etti. Sahneye çıkan 8 kişilik öğrenci grubu da Mevlana konulu bir tiyatro oyunu sahnelediler.

Programa katılan öğrencilere ASP İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Durmuş, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan ve Hakkari İş-Kur Müdürü Ahmet Kızılkaya tarafından çeşitli hediyeler verildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de 'Mevlana Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement