Halk Sağlığı Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeli, düzenlenen yangın tatbikatında olası yangınlara ilk müdahaleyi nasıl yapacağını öğrendi.
Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından...

11.11.2013 10:30

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeli, düzenlenen yangın tatbikatında olası yangınlara ilk müdahaleyi nasıl yapacağını öğrendi.

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. Yönetmelik kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Aydın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen iki ayrı tatbikatta Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık personeline yangın söndürme ve ilk müdahale konularında genel ve tatbiki eğitim verildi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, yaptığı açıklamada; "19 Aralık 2007 tarihli Resmi Gazete 26735 sayı, 2007/12937 karar sayılı yönetmeliğin 129. Maddesine göre 'Mahalli itfaiye ve sivil savunma teşkilatlarından yararlanılarak en az senede bir kez genel eğitim ve tatbiki eğitimden geçirilir' denilmektedir. Mezkur yönetmelik kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde olmak üzere ayrı ayrı yangın söndürme konularında Müdürlüğümüz ve Merkez TSM de görevli sağlık personeline genel tatbiki eğitim İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitim verilmiştir. Çalışanlarımızın acil durumlarda görev alacak personellerin, olası bir afet, yangın durumunda bilinçlendirmek için hazırlanan planlara yönelik düzenlenen yangın, kurtarma tesis tahliye tatbikatında, yangında ilk müdahale, çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan insanların çıkarılması, planların uygulanabilirliğini denemek, eksik ve aksak yönlerinin tespit edilerek bunları gidermek, eğitilen personelin başarı seviyesini ölçmek, sivil savunma servisleri arasında işbirliği ve koordinasyonu geliştirmek amacıyla eğitim yapılmıştır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Müdürlüğü Personeline Yangın Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement