Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması

"Birliğimiz birkaç yıl içinde Türkiye'nin en büyük sulama birliği olacak"

13.09.2013 15:01

Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Seçkin Şimşek, birliklerinin birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en büyük sulama birliği olacağını bildirdi.

Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpsala'nın Koyuntepe köyünde Devlet Su İşleri tarafından inşaa edilen birliklerinin üç ilçe ve köyleriyle birlikte 32 yerleşim yerine hizmet vereceğini belirtti.

Bu yılın başında kurulan birliğin Trakya'nın ilk, Türkiye'nin ise 301. birliği olduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Birliğimiz, en büyük payla yüzde 48 Keşan ve köylerine, yüzde 42 ile İpsala ve köylerine ve yüzde 10'da Enez ve köylerine hizmet verecek. Barajımızın ana kaynağı Türkiye- Yunanistan sınırını belirleyen Meriç nehrinden aktarılan sudur. Barajımızın kapasitesi 220 milyon metreküptür. Birlik olarak barajı aldığımızda barajda 90 milyon metreküp su bulunmaktaydı. Bu sezon 20 milyon metreküpünü kullandık. Toplam şu an barajımızda 70 milyon metreküp su bulunuyor."

Barajın tamamlandığında 330 bin dönüm alanı sulayacağına işaret eden Şimşek, şöyle sürdürdü:

"Barajın ek sulama kanalları inşaatları devam ediyor.  3 yıl içinde kalan sulama kanalları tamamlanarak Baraj tam kapasiteli çalışabilecek. Baraj tam kapasiteli çalışmaya başladığında birliğimiz birkaç yıl içerisinde Türkiye'nin en büyük sulama birliği olacak. En çok çeltik sulayan birlik, en çok arazi ve tarla sulayan birliği olacak. Birlik olarak Türkiye Ekonomik Politikalar Araştırma Vakfı (TEPAV) ile ortaklaşa proje hazırlığındayız.

Birliğimiz bugün şartıyla suçlayabileceği arazilerin yüzde 10'unu ancak suluyor. 2017 yılına kadar proje tamamlanacak. Biz birlik olarak sadece bölgeye su sağlamak istemiyoruz. Bölge insanına yeni istihdamlar yaratmayı hedefliyoruz. Yeni ürünleri bölgeye getirmek için TEPAV ile ortak projeler yaparak bölgemizde yeni istihdamlar yaratmayı hedefliyoruz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamzadere Sulama Birliği Başkanı Şimşek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement