Hastalardan Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Hastalardan Resim Sergisi

Hastalardan Resim Sergisi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin 52 hastası, yaptıkları yağlı boya resimlerden oluşan bir sergi açtı.

24.09.2013 18:15

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin 52 hastası, yaptıkları yağlı boya resimlerden oluşan bir sergi açtı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının resim sergisi Antalya Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, hasta yakınları ve hastalar katıldı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, açılışta yaptığı konuşmada Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Aşur Aksu Hastanesi bünyesinde hizmet verdiğini söyledi. Taş, merkezde başta şizofreni olmak üzere ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların kabul edildiğini ifade ederek, "Hasta bireylerin toplumla bütünleşmesi için rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve destekleme çalışmaları yapılmaktadır. Antalya'da r tüm hastalara ulaşmayı hedefliyoruz. İçlerine kapalı olan hastalarımıza ulaşarak, onları bir takım etkinlikler çerçevesinde toplumla buluşturmayı istiyoruz. Merkezin toplam 252 psikoz hastası bulunmaktadır. Rehabilitasyon hizmeti alan 45-50 hasta, günlük devam eden 15-20 hastası bulunmaktadır" diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece de, ruh sağlığının hassas bir konu olduğunun altını çizerek, bu hastaların toplumda aileleri tarafından da arka planda tutulduğunu söyledi. Hastaların kendilerine özgü bir dünyaları olduğunu dile getiren Ece, "Tıbbın gerekleri yerine getirildiği zaman özgün hayatlarına dönebiliyorlar. Bu resimlerde hastaların gözünden, onların dünyalarını görme imkanına sahip olacağız" dedi.

Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Ülkü Güner önderliğinde yapılan resimlerde hastaların yağlı boya peyzaj çalışmaları beğeni topladı.56 hastanın yıl boyunca yaptığı resimlerin satışa sunularak, elde edilen gelir ise hastalara malzeme alınmasında kullanılacağını belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastalardan Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement