Havza'da Ayçiçeği Hasat Zamanı - Son Dakika
Yerel

Havza'da Ayçiçeği Hasat Zamanı

Havza\'da Ayçiçeği Hasat Zamanı

Havza'da ayçiçeği hasat zamanı yaklaşırken yağışların yetersiz oluşu nedeniyle üreticiler rekoltede düşüş bekliyor.

26.08.2013 15:47  Güncelleme: 15:51

Havza'da ayçiçeği hasat zamanı yaklaşırken yağışların yetersiz oluşu nedeniyle üreticiler rekoltede düşüş bekliyor.

Yaklaşan ayçiçeği hasadı öncesi ekili alanlarda incelemelerde bulunan Havza Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların yetersiz oluşu nedeniyle rekoltede düşüş beklendiğini belirtti.

Şahin, Havza'da bu yıl yaklaşık 60 bin dönüm arazide ayçiçeği ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu yıl ayçiçeğinde ekim alanı arttı. Bunun nedeni geçen yıl ayçiçeğinin fiyatının yüksek oluşu. İnanıyorum ki bu yıl ayçiçeği, Karadeniz Birlik'in açıklayacağı fiyatla çiftçimizin yüzünü güldürece. Havza'da 15 bin ton ayçiçeği bekliyoruz. Aslında bu sayı daha fazla olabilirdi fakat bölgenin yeterince yağış almaması rekolteyi düşürdü. Bölgede dönüm başı ortalama 225-250 kilo arasında verim beklenmekte" dedi.

Havza ve Ladik'te üretilen ayçiçeğinin 7 bin tonunun Karadeniz Birlik'e bağlı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi tarafından alınacağına değinen Şahin, "Kooperatif hafta başından itibaren alımlara başlayacak ve ekim ayı sonuna kadar alımlarına devam edecek. Eminim ki açıklanacak ayçiçeği fiyatı üreticinin beklentisini karşılayacak düzeyde olacak. Ayçiçeği üreticisi çiftçilerimize kazasız, bol bereketli bir hasat dilerim" ifadelerini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havza'da Ayçiçeği Hasat Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement