Hayrabolu'da Kent Otomasyon Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu'da Kent Otomasyon Projesi Başladı

Hayrabolu\'da Kent Otomasyon Projesi Başladı

Hayrabolu Belediye Başkanlığı, Kent otomasyon projesini Belediye Meclis salonunda tanıtı.

20.06.2013 10:54  Güncelleme: 10:59

Hayrabolu Belediye Başkanlığı Kent otomasyon projesi tanıtımı Belediye Meclis salonunda tanıtıldı.

Belediye Başkanı Hasan İrtem toplantıda, büyük projeleri nihayet tek tek hayata geçirildiğini belirterek; "Biz Hayrabolu'nun gelecek 50 yılına hitap edecek projelerimizi geçirmeye devam ediyoruz. Öncelikle Atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon inşaatlarına başlıyoruz. Bu konuda yüklenici firmalara yer teslimleri gerçekleştirildi. Önümüzdeki iki yıl içerisinde biraz sıkıntı yaşayacağız ama son derece sağlıklı çalışan bir kanalizasyon sistemi hayata geçirilecek atıksu arıtma tesisi ile de atık sular ergene nehrini kirletmeden arıtılarak nehre verilecek. İlçemizde kanalizasyon 1970'li yıllarda içme suyu da 1960'lı yıllarda faaliyete geçirildi. İlçemiz suyunu asbestli borulardan içiyor. Şehir içme suyu projemizde 16 Temmuz 2013 tarihinde ihaleye çıkıyor. İlçemizin içme suyu da hayata geçirilerek ilçemizde son derece sağlıklı ve hijyen bir suyu musluklarından vatandaşlarımıza ulaştıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Hasan İrtem, Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile 2011 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında hayata geçirilecek Hayrabolu e-belediye otomasyon projesiyle de vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sunulacağını belirterek; "Netcad 360 belediyeler için tüm gerekli araçlar ve belediye yönetimiyle ilgili güncel zengin içeriğe sahip bir belediye otomasyon yazılım programıdır. Proje ile belediyeye ilişkin tüm veriler tek bir noktada toplanacak; vatandaş, belediye hizmetlerine çok daha hızlı ve kolay ulaşabilecek. Böylece vatandaşlarımıza daha hızlı, kaliteli, güvenilir ve kesintisiz hizmet sunulacak. "Kent bilgi sistemi çerçevesinde NETCAD firması tarafından gerçekleştirilen uygulama, 360 derece panoramik görüntü sistemi sayesinde GPRS bağlantısıyla hareket halindeki panoramik fotoğrafı konumlandırabilecek. Hayrabolu Belediyesi, geliştirilen bu sistemle bina ve bina detaylarından zemin bilgilerine kadar bütün verilere, ruhsat, kaçak yapı ve bunların mülkiyetle olan ilişkisi, imara göre oturulup oturulmadığı gibi bütün bilgileri takip edilebilecek" dedi.

Netcad Trakya Koordinatörü Ufuk Hekimoğlu'da proje ile Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ile vatandaşlar dünyanın dört bir yanından İlçedeki binaları hakkında birçok bilgiye, imar durumlarına, sokak görüntülerine Belediye Web sayfasında KEOS sistemi sayesinde bulundukları gayrimenkullerin ada, parsel numaralarını girerek her türlü bilgiye ulaşabileceklerini belirtti.

Toplantıya; Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Şevki Ünlü, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofis Koordinatörü Melih Ergene, Netcad Trakya Koordinatörü Ufuk Hekimoğlu, Proje Sorumlusu Nazım Akkoyun, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayrabolu'da Kent Otomasyon Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement