Hdp'li Milletvekili Adayı Servis Bekleyen İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Hdp'li Milletvekili Adayı Servis Bekleyen İşçileri Ziyaret Etti

Hdp\'li Milletvekili Adayı Servis Bekleyen İşçileri Ziyaret Etti

Sabahın erken saatlerinde fabrikalara gitmek için servis bekleyen işçileri ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Adayı Osman Demirci, "Ücret politikamız emekten yana olacak" dedi.

27.10.2015 12:58

Sabahın erken saatlerinde fabrikalara gitmek için servis bekleyen işçileri ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Adayı Osman Demirci, "Ücret politikamız emekten yana olacak" dedi.

Sabah erken saatlerinde seçim gezisine başlayan HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, çalıştıkları fabrikalara gitmek için servis bekleyen işçileri ziyaret etti. İşçilerle sohbet eden Demirci, sorunlarını dinledi. İşçilere HDP'nin çalışma hayatı ile ilgili çalışma ve proje vaatlerinin yer aldığı broşürleri dağıtan Demirci, işçilerin sorularını da yanıtladı. HDP'nin emekten yana bir ücret politikasını savunduğunu belirten Demirci, asgari ücreti ilk etapta bin 800 TL'ye çıkaracaklarını söyledi. Asgari ücretin zorunlu harcamaları karşılamaktan çok uzak olduğunu belirten Demirci, "Asgari ücret 1.800 TL'ye çıkarılacak ve vergiden muaf tutulacak.Yıllık ücretli izin hakkı konusunda Avrupa Sosyal Şartı'na konulan çekince kaldırılacak, işçilere yıllık en az bir ay ücretli izin hakkı tanınacak" dedi. Kıdem tazminatı hakkının korunacağını ve geliştirileceğini belirten Demirci, "Kıdem tazminatı hakkından bütün işçilerin faydalanması sağlanacak, kıdem tazminatı almayı zorlaştıran hükümler yerine kolaylaştırıcı düzenlemeler getirilecek. Kıdem tazminatının fona devredilmesine ya da 30 gün karşılığı sürenin düşürülmesine izin verilmeyecek. İş yeri kapanan, işverenleri kaçan ya da iflas eden şirketler nedeniyle, işçilerin mağdur olması engellenecek, kıdem tazminatını alamayan işçilerin alacakları hazine güvencesine alınacak" diye konuştu.

İŞSİZLİKLE MÜCADELE

Milletvekili Adayı Demirci işsizlikle mücadele edeceklerini belirterek, kayıt dışı çalışmayı da önleyeceklerini kaydetti. Demirci, "Güvenceli iş olanağına sahip olamayan emekçiler, işsizlik baskısı altında işlerini koruyabilmek için düşük ücretlerle, kötü çalışma koşullarına rıza göstermektedir. Kayıtsız çalışma önlenecek. İşsizlik Sigorta Fonunun işsizlerce kullanılması kolaylaştırılacak, ödeme koşulları ve miktarları işçiler lehine yeniden düzenlenecek.İşsizlik sigortasının devlet tarafından amaç dışı kullanılmasını engellemek için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak" dedi. Demirci, yasalardaki işçilerin aleyhine olan düzenlemelerin iptal edileceğini ve sendika barajının kaldırılacağını ifade etti. Demirci, kırsaldan kentlere göçü önlemeye dönük, herkesin istediği yerde refah içinde yaşamasını sağlayacak istihdam politikaları geliştireceklerini sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp'li Milletvekili Adayı Servis Bekleyen İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement