Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası - Son Dakika
Yerel

Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası

Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin S.Fidan, ”Hemşireler Günü” ve “Hemşirelik Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

12.05.2014 15:36

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin S.Fidan, "Hemşireler Günü" ve "Hemşirelik Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Açıklamasında, hemşirelim mesleğinin tarihi süreci hakkında bilgi veren Dr. Fidan, bugün dünyada ve ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğunun; toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmek olduğunu belirtti. Uz. Dr. Hüseyin Fidan, "Bu sorumlulukları yerine getirirken deontolojik kavramlara uygun hareket etmek, bilgili, ahlaklı ve vicdanlı olmak, hemşirenin temel davranış biçimi olmalıdır. Değişen sağlık ihtiyaçları kapsamında hasta haklarına, hasta yakınının beklentilerine en uygun şekilde cevap vererek verimli ve etkin bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin, sadece hemşireler gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu prensibinden hareketle bizler için bu ekipteki her çalışanın eşit değer ve önemde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum."Önce İnsan" diyerek halkla hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce mesleğin mensubu bütün fedakar, cefakar hemşirelerimizin "Hemşireler Gününü ve Haftalarını" kutlayarak meslek hayatlarında başarılar dilerim" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement