Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" Sempozyumu

Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" Sempozyumu

Trabzon'da "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" sempozyumu düzenlendi.

08.05.2014 18:47

Trabzon'da "Her Yönüyle Mahmut Goloğlu" sempozyumu düzenlendi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okur, KTÜ ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca, KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Mahmut Goloğlu'nun Eğitim Hareketleri Dergisi'ndeki yayımlanan yazıları hakkında bilgiler verdi.

Okur, Goloğlu'nun eğitim ve kültür alanında dergide çok sayıda yazısının yayımlandığını ifade ederek, "Özellikle mutluluk, kültür ve dostluk üzerine yazdığı yazılar çok önemlidir" dedi.

KTÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanlarından Ülkü Köksal ise Mahmut Goloğlu'nun toplum eğitimine yönelik sosyo-kültürel yazılarından örnekler vererek, "Yaşadığı zorluklar ona ciddi bir bakış açısı ve disiplin vermiştir" diye konuştu.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Hilmi Bengi de Mahmut Goloğlu'nun Yeni Adam dergisinde yayımlanan yazıları hakkında bilgiler vererek, "Mahmut Goloğlu, milli mücadele ve Türk inkılap tarihi alanında önemli eserleri olan fikir ve siyaset adamıdır. Yeni Adam dergisinde yayımlanan yazıları edebiyatımız hakkında olduğu kadar fikir sahamız açısından da çok önemlidir. Özgün ve yalın üslubu ile yazılarını yazmıştır" diye konuştu.

Sempozyum, yarın yapılacak oturumlarla devam edecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her Yönüyle Mahmut Goloğlu' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement