Iğdır'da 'Hava Kirliği' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da 'Hava Kirliği' Açıklaması

Iğdır\'da \'Hava Kirliği\' Açıklaması

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, kentteki hava kirliliğinin en büyük nedeninin bilinçsiz kalorifer yakılmasından kaynaklandığını söyledi.
Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından özel bir pastanede düzenlenen kahvaltılı...

11.12.2013 11:25

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, kentteki hava kirliliğinin en büyük nedeninin bilinçsiz kalorifer yakılmasından kaynaklandığını söyledi.

Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından özel bir pastanede düzenlenen kahvaltılı toplantıya vali yardımcıları Mevlüt Özmen ve Şenol Kaya, Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can ile basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, kentteki hava kirliliğinin en büyük nedeninin bilinçsiz kalorifer yakılmasından kaynaklandığını söyledi. Iğdır'da hava sirkülasyonunun az olması ve rakımın düşük olmasından kentin hava kalitesinin özellikle kış aylarında kötüleştiğini ifade eden Can, "Vatandaşlarımız hava kirliliği konusuna bilinçli davranmalıdır. İşi bilen elemanların çalıştırılması gerekiyor. Iğdır'da kayıt dışı istihdam çok fazla durumda. Kalorifer yakan elemanların birçoğu eğitimsiz ve belgesiz durumda, bundan dolayı bilinçsiz yakımlar oluyor. Biz bu konuda her zaman vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kentin farklı yerlerinde afişler asarak insanları bilgilendirmeye çalıştık" dedi.

Binalarda sürekli olarak denetimler yaptıklarını belirten Can, hava kirliliği konusunda aralıksız çalışma yapacaklarını da sözlerinde ekledi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Hava Kirliği' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement