İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, 2011'in yatırım anlamında çok verimli geçtiğini, 2012'nin de aynı şekilde verimli geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

06.01.2012 09:04

Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, 2011'in yatırım anlamında çok verimli geçtiğini, 2012'nin de aynı şekilde verimli geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

2012 yılı ilk meclis toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun öncülüğünde yapıldı. 2011 yılı değerlendirmesini yapan Tuygun, 2011'de yatırımların program dahilinde ilerlediğini, 2012 yılında da aynı şekilde devam edeceğinden ümitli olduklarını dile getirdi. Erzincan'da yatırımlar, hiç aksamadan devam edeceğini vurgulayan Tuygun, İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda 2012'nin ilk toplantısı gerçekleştirilerek, meclisin hedeflerini masaya yatırdı.

Ünal Tuygun, İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı bütçesinin ortalama 35 milyon lira olduğunu ve bu yıl içerisinde alt yapı başta olmak üzere önemli çalışmalara imza atılacağını ifade etti. 2011'de hedeflenen bütün yatırımları yüzde 95 oranında gerçekleştirdiklerini belirten Tuygun, 2012'de Erzincan'daki büyük köylerde olmak üzere, ilçelerdeki büyük köyler olmak üzere, geçtiğimiz yıl devam eden alt yapı çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Tuygun, yapılacak diğer yatırımlar hakkında da şunları dile getirdi:

"Sağlık, tarım gibi alanlarda çalışmalar yapılacaktır. Ergan Dağı, Özel İdarenin koordinesinde yürüyen bir projeydi. Burada da büyük bir çalışma hızla devam ediyor. Telesiyejler bitti, konaklama çalışmaları yapılıyor. Milli Eğitim noktasında bazı bölgelerde ve ilçelerde Özel İdarenin yapmış olduğu okullar var. Erzincan'ın köylerinin yüzde 80'i civarında yol ağı bitmiş durumda. Diğer illere göre çok iyi seviyedeyiz. Susuz köyümüz zaten yoktur. O problemi bitirdik. İnşallah 2012 yılı geçtiğimiz yıldan daha iyi olacaktır."

Toplantıda ayrıca Eryaksan hisseleri de görüşüldü.

- ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement