İngilizce Eğitimleri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İngilizce Eğitimleri Sona Erdi

İngilizce Eğitimleri Sona Erdi

Başiskele'de yaz tatillerinde İngilizce konuşma eğitimi alan öğrenciler kitaba bağımlı kalmadan artık daha iyi diyalog kurabiliyor, konuşabiliyor.

08.07.2013 14:44

Başiskele'de yaz tatillerinde İngilizce konuşma eğitimi alan öğrenciler kitaba bağımlı kalmadan artık daha iyi diyalog kurabiliyor, konuşabiliyor. Başiskele'de 10 okulda İngilizce dilini geliştirmek için öğrencilerle bir araya gelen eğitim koçları 3 hafta boyunca şarkılar ve oyunlar oynayarak öğrencilerin İngilizce dil bilgilerini daha da geliştirdi. 3 hafta sonunda düzenlenen sertifika programında öğrenciler ailelerine muhteşem bir gösteri sundu.

Başiskele Belediyesi öncülüğünde Başiskele Kaymakamlığı ile ortak yapılan projede eğitimler 10 devlet okulunda verildi. İngilizce konuşma eğitim almak için yaz tatili öncesinde müracaat listelerine göre oluşturulan sınıflarda öğrenciler eğitim koçlarıyla gün boyunca iletişim kurmaya çalıştı. Türkçe bilmeyen eğitim koçlarıyla İngilizce kelimeleri birleştirerek diyalog kuran öğrencilerin istekleri ve azimleri sayesinde dil bilgilerini geliştirdiler.

Eğitim programının son gününde Başiskele Belediyesi Karşıyaka Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika programında bir araya gelen öğrenciler öğrendikleri İngilizce bilgilerini şarkılar eşliğinde, tiyatro oyunları ve karşılıklı konuşmalarla ailelerine sundular. Sertifika programına katılan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz bu projenin gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen Başta ilçe Kaymakamımız Ali Partal olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi. Başiskele Kaymakamı Ali Partal ise gelecek yıl bu tür programların yaygınlaştırılacağını belirterek bu eğitimle öğrencilerimizin çekingenlikleri ortadan kalkarak konuşma becerileri gelişmiştir dedi.

Program sonunda İngilizce konuşma eğitimi alan öğrencilere sertifikaları Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Pınarbaş tarafından verildi. Balkan Dernekleri Federasyonu görevlisi Şemsettin Yaşar 3 hafta boyunca kendilerini ağırlayan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a teşekkür plaketi sundu.

Çevirmen eşliğinde konuşma yapan eğitim koçları Başiskele'ye gelmekten memnun olduklarını, öğrencilerle çok iyi bir diyalog kurduklarını, dillerinin farklı olmasına rağmen iyi anlaştıklarını belirterek Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a kendilerine bu imkanı sunduğu için teşekkür ederek "Size ömür boyu dua edeceğiz" dediler. Programın sonunda hep birlikte sahneye çıkan öğrenciler şarkılar eşliğinde eğitim koçlarının öğrettiği şarkıları seslendirdi. Ayrılık vaktinin geldiği saatlerde Balkan asıllı Amerikalı eğitim koçlarıyla vedalaşan öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Yabancı eğitim koçlarıyla sürekli diyalog halindeki öğrenciler, tüm etkinliklerde İngilizce konuşarak pratiklerini geliştiriyor. Kocaeli'de ilk olan proje kapsamında eğiticiler ve öğrenciler bu uygulamadan son derece memnun. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İngilizce Eğitimleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement