İvrindi'de Süt Sığırcılığı Kursları Denetlendi - Son Dakika
Yerel

İvrindi'de Süt Sığırcılığı Kursları Denetlendi

İvrindi\'de Süt Sığırcılığı Kursları Denetlendi

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Müdürlüğünün işbirliğiyle açılan, 'Süt Sığırcılığı' kursları yetkililer tarafından denetlendi.

15.03.2012 17:36

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş Kur Müdürlüğünün işbirliğiyle açılan, 'Süt Sığırcılığı' kursları yetkililer tarafından denetlendi.

İşkur ve İvrindi Halk Eğitim merkezi tarafından verimlilik esasına dayalı daha fazla süt elde etmeyi sağlamak amacıyla İlçe merkezi ve Geçmiş Köyünde, süt sığırcılığı kursları açıldı. Vatandaşların yoğun katılımıyla devam eden kurslar İl Milli Eğitim müdür yardımcısı İbrahim Binay ve İşkur görevlisi Murat Özcan tarafından denetlendi. İvrindi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Lapanta ve müdür yardımcısı Ömer Sadıç'ın da hazır olduğu denetlemede kursiyerlere kursun faydalı olup olmadığı soruldu. Özellikle Geçmiş Köyü'ndeki kursiyerlerin verdiği cevaplar denetlemeye gelen heyeti çok memnun etti. Kursta başlangıçta 25 olan kursiyer sayısının 40'a ulaştığı. Bayan kursiyerler, "Biz bu kurslara parası için gelmiyoruz. Bilgi öğrenmek için geliyoruz. Kurs süresince öğrendik ki bizler hayvan bakımında çok yanlış uygulamalar yapıyormuşuz. Bu yanlış uygulamalardan biri doğum yapacak hayvana fazla yem vermemizdir. Buna benzer birçok yanlış bilgilerimiz olduğu bu kurslar sayesinde ortaya çıkıyor. Kurslardan çok memnunuz. Kursun sınırlı olması nedeniyle kursa gelmek isteyen birçok hayvan yetiştiricisi kursa katılamadı. Bu kursun devamını istiyoruz" diyerek yetkililere teşekkür ettiler. İşkur yetkilileri kursiyerlere bir sıkıntıları olduğunda başvurmaları halinde yardımcı olacaklarını bildirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İvrindi'de Süt Sığırcılığı Kursları Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement