İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ameliyatla sağlığına kavuşturulan Begümcan adlı sevimli fili ziyaret edip muz yedirdi.
Bir taraftan yaşlılığı nedeniyle ağrılı ve ölümle sonuçlanabilen bir eklem ve ayak hastalığına yakalanan Pak Bahadır'ın, yapılan zorunlu operasyon sırasında hayatını kaybetmesine üzülen İzmirliler; diğer taraftan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nin diğer fili Begümcan'ın iyileşmesine seviniyor.
Bahadır'la aynı akıbete uğramaması için yapılan erken operasyonun etkisini üzerinden çabuk atan sevimli filin eski sağlıklı günlerine dönmesine en çok sevinenlerin başında gelen isim ise hiç kuşkusuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Pak Bahadır'ın anestezi sonrasında yaşamını yitirmesinin ardından, Begümcan için ameliyat kararı vermekte çok zorlandıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Henüz Bahadır'ın üzüntüsü yaşanırken, aklımıza hemen en kötüsü, yani Begümcan'ın da yaşamını yitirme ihtimali geldi. Ama Almanya'dan getirdiğimiz ve dünyada bu işin en iyileri olarak bilinen uzmanların sözüne güvenmek zorundaydık. Aksi taktirde, Begümcan da gelecek yıllarda Pak Bahadır'ın çektiği acıları çekecekti. Şimdi en doğru kararı verdiğimiz için sevinçliyiz” diye konuştu. Başarıyla tamamlanan operasyonun ardından hızla iyileşen Begümcan'ın, Sasalı'da hazırladıkları Doğal Yaşam Parkı'nda çok daha mutlu olacağına inandıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Bahadır'ı oraya götürmeyi çok istiyorduk. Ama olmadı. Gelecek yıl Doğal Yaşam Parkı'nı açtığımızda Begümcan'ı da oraya taşıyacağız. İsrail'den getireceğimiz yeni fillerle birlikte, geniş bir arazide çok daha mutlu olacaktır” dedi. 1996 yılında Hindistan'da doğan Begümcan adlı fil, henüz 2 yaşındayken, 1998 yılında İzmir'e getirilerek Fuar Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirilmişti.
(YK)
28.07.2007 12:14 TSİ
Son Dakika › Yerel › İzmir Hayvanat Bahçesi'nde Begümcan Sevinci - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.