İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı Anaokulu Müdürleri ile Kiraz Anaokulunda Biraraya Geldi - Son Dakika
Yerel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı Anaokulu Müdürleri ile Kiraz Anaokulunda Biraraya Geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı Anaokulu Müdürleri ile Kiraz Anaokulunda Biraraya Geldi

İzmir'in tüm ilçelerinde görev yapan anaokulu müdürleri İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı başkanlığında Salı günü Kiraz Anaokulunda biraraya geldi.

15.06.2012 08:58

İzmir'in tüm ilçelerinde görev yapan anaokulu müdürleri İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı başkanlığında Salı günü Kiraz Anaokulunda biraraya geldi.

Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Gürsel Öztürk, Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Akarçelik katıldı. Anaokulu Müdürlerine hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir'in okul öncesi eğitim konusundaki yükünü anaokulu müdürlerinin üstlendiğini belirterek, okul öncesi eğitimin yaygınlaşması ve gelişmesindeki başarıdan dolayı okul müdürlerine teşekkür etti.Bardakçı, daha sonra İzmir'in okul öncesi eğitim konusunda daha iyi seviyelere ulaştırmak için yeni anaokullarının hızla inşa edildiğini, ilköğretim binalarında bulunan anasınıfları yerine anaokullarının yaygınlaşmasına önem verdiklerini söyledi.

36 -48 aylık dönem çocukları konusunda okullaşmanın yeteri seviyede olmadığını bunu daha iyi seviyeye ulaştırmak için anaokulu müdürlerine önemli görevler düştüğünü ve anaokullarının çalışan anne ve babaların güvenle çocuklarını teslim ettikleri eğitim merkezleri olduklarını vurgulayan Bardakçı "Çalışan anne ve babaların talepleri doğrultusunda tüm çağ nüfusu öğrencilerine hitap etmemiz gerekiyor" dedi.

Yapım onarım işleri ile ilgili olarak Bekir Girgin Anaokulu Müdürü Şükran Erdoğan'ın ihata duvarı ve çevre düzenlemesi talebine olumlu yanıt veren Bardakçı, anaokulu müdürlerinin yatırım ve onarım ile ilgili sorunlarını yazı ile kendisine ulaştırmalarını istedi. Kaymakamlıkların ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin okul öncesi eğitime önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Vefa Bardakçı, Bakanlığın okul öncesi eğitime verdiği önem dahilinde bu tip yatırımların artarak süreceğini ifade etti.

Yeni 4+4+4 eğitim sistemi ile çocukların erken okula başlamaların çocuğun kazanımları konusunda fayda sağlayacağına inandığını söyleyen Bardakçı şöyle devam etti: "Okul öncesi eğitim sanılanın aksine 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte daha önemli bir hale gelmiştir. Erken başlaması gereken eğitim sürecinin en önemli ayağı anaokullarıdır. Aileler çocuğum hem eğitim alsın hem de güvenilir bir ortamda bulunsun diye okullarımızı tercih ediyorlar. Velilerimizi bilgilendirmek okullarımızın kapasitesini artırmak bizim elimizde, bunun için tüm imkanlarımızı seferber etmemiz gerekiyor. Bunun içinde anaokulu müdürlerimize önemli görevler düşüyor" dedi.

Konuşmasının ardından anaokulu müdürlerini dinleyen Bardakçı, toplantıya ev sahipliği yapan Kiraz Anaokulu Müdürü Mahmut Altay'a teşekkür etti. Günün anısına çektirilen fotoğrafın ardından program sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı Anaokulu Müdürleri ile Kiraz Anaokulunda Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement