İzmir Turizme Ağırlık Vermeli" - Son Dakika
Yerel

İzmir Turizme Ağırlık Vermeli"

İzmir Turizme Ağırlık Vermeli"

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Bornova Rotary Kulübü'nün düzenlediği toplantıda “İzmir ve Kalkınma Ajansları” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

08.01.2014 12:55

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Bornova Rotary Kulübü'nün düzenlediği toplantıda "İzmir ve Kalkınma Ajansları" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kordon Otel'de düzenlenen toplantıya Bornova Rotary Kulübü'nün yanı sıra, 9 Eylül ve Manisa Rotary Kulüpleri de katıldı. Sunumunda İZKA'nın çalışma prensibi, temel değerleri ve ajans hakkında bilgi veren Kemal Çolakoğlu, kalkınmanın farklı dinamikleri olduğunu ifade etti. İZKA'nın sürdürülebilir yerel kalkınma vizyonu ve katılımcı, çözüm üreten misyonuyla çalışmalarına devam ettiğini belirten Çolakoğlu, İzmir'in kalkınmada öncelik vermesi gereken konuları açıkladı.

Kalkınmada yerel yönetimlerin yanı sıra vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü açıklayan Çolakoğlu, sanayi ve tarımda kalkınmanın yanı sıra, turizmin önemine işaret etti. Kentsel pazarlamaya öncelik verilerek tanıtım faaliyetlerinin arttırılmasının altını çizen Çolakoğlu, "İzmir coğrafi, tarihi, kültürel ve iklimsel açıdan zengin bir kent olmakla birlikte, Türkiye'ye gelen turistin büyük çoğunluğu İzmir dışında tatil yapmaktadır. 4 milyon nüfusu olan İzmir'e, yılda sadece 980 bin turist gelmektedir. Kent tanıtımı konusunda yapılacak çalışmalarla, tanıtım eksikliğinin giderilerek bu rakamların artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Günübirlik turizmin İzmir'e olan katkısının az olduğunu belirten Çolakoğlu, "Agora-Kadifekale- Kemeraltı üçgenini turizmde ön plana çıkarılarak, konaklamalı turizmi teşvik etmeliyiz" dedi.

Toplantıya katılımından dolayı Kemal Çolakoğlu'na teşekkür eden Bornova Rotary Kulübü Başkanı Hakan Örnekoğlu, kulüp flamasını takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Turizme Ağırlık Vermeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement