Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü

Manisa İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2015 19:10

Manisa İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene, Manisa Vali Vekili Sıdkı Zihin, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, 1'nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ile daire müdürleri, şehit ve gazi aileleri ile askeri erkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yıldönümü kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Jandarma Teğmen Kudret Öztürk, Jandarma Teşkilatı hakkında bilgiler verdi.

Organeral Necdet Özer'in kutlama mesajının okunması ardından, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, günün önemine yönelik konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması'nın Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığını kaydeden Mercan, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini vurguladı.

Mercan, "Jandarma Teşkilatı olarak bizler de halkımızın en zor günlerinde bile Türk ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk halkımızın göstermiş olduğu bu fedakarlığın bir gereği olarak, Jandarma teşkilatı, insamızın hak ettiği hizmet ortamını sunabilmek ve onlara güven içerisinde yaşayabilecekleri huzurlu alanlar oluşturabilmek adına her anı, kendini yenilemek ve geliştirmek adına bir fırsat bilmektedir" diye konuştu.

Mercan, konuşmasının ardından narkotik, bomba arama ve iz sürme köpekleri tarafından gösteri yapıldı.

Jandarma köpeklerinin gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından resim sergisi gezildi ve jandarma araçları incelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatının 176. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement