Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarıştı

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü düzenlenen kadın çiftçiler arası bilgi ve proje yarışmasının il finali gerçekleştirildi.

22.03.2013 18:08

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü düzenlenen kadın çiftçiler arası bilgi ve proje yarışmasının il finali gerçekleştirildi. Yarışmaya Mecitözü ilçesinden Songül Ceylan birinci oldu.

Yarışmayı Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Güney, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan,

Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, "Üretimde, evde, ev ekonomisinde, yaşam kalitesinin temelinde kadınlar olmazsa olmazlarımızdır. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" deyimi de aslında tüm açıklığıyla durumu özetlemektedir" dedi.

Kadın çiftçilerin, ülke üretimi için çok önemli olduğunu ve kadınların yer almadığı projeler de başarı seviyelerinin düşük olduğunu dile getiren Ermiş, bu tür programların asıl amacının sosyal farkındalık oluşturmak, kadının üretimdeki önemini vurgulamak ve kadın üreticilerimize verilen değeri ortaya koymak olduğunu belirtti.

Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy ise, bir kadının dünyayı değiştirdiğini belirterek, yarışmaya katılan tüm kadın çiftçilere özgüvenleri ve medeni cesaretlerinden dolayı kutladı.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. 15 sorunun yönetildiği yarışma sonunda Mecitözü Doğla Köyü'nden katılan Songül Ceylan 110 puanla birinci oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından 3 yarışmacının 90'ar puan alması üzerine ikinci ve üçüncü sıradaki yarışmacıyı belirlemek için 3 yarışmacıya altın sorular yöneltildi. Altın soruların ardından merkez Kuşsaray Köyü'nden yarışmaya katılan Seycan Kartal ikinci, Boğazkale ilçesine bağlı Evci Köyü'nden katılan Canan İncekoca da üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement