Karabağlar Belediyesinin Gündeminde Engelliler Vardı - Son Dakika
Yerel

Karabağlar Belediyesinin Gündeminde Engelliler Vardı

Karabağlar Belediyesinin Gündeminde Engelliler Vardı

Karabağlar Belediyesinin, aralık ayı meclis toplantısının gündemini, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler oluşturdu.

04.12.2013 22:53  Güncelleme: 22:56

Karabağlar Belediyesi'nin, Aralık ayı meclis toplantısının gündemini, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler oluşturdu. Çok sayıda engellinin de konuk olduğu mecliste, toplantı işaret dili ile konuklara aktarıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, özel bir organizasyon ile gerçekleştirilen, Karabağlar Belediyesi'nin Aralık ayı meclis toplantısına, İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği ile çeşitli engelli derneklerine üye yaklaşık 60 katılımcı konuk oldu. Meclis toplantısı, özel işaret dili ile izleyicilere aktarıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karabağlar'ın engelli dostu kent olduğunu belirterek, dünyanın en büyük engelsiz parkının Uzundere Rekreasyon Alanı olduğunu söyledi. Projenin önümüzdeki aylarda tamamlanacağını belirten Kürüm, "Bu proje tamamlandığında, tüm engelli vatandaşlarımız, parkta rahatça gezebilecek, tüm imkanlarından rahatlıkla faydalanabilecek" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana yeni yapılan tüm binaların, engellilerin kullanımına uygun olması şartını koştuklarını belirten Kürüm, engelilere özel yapılan parklara dikkati çekti. Engelli danışma merkezi kurduklarını ve bu merkezden, bugüne kadar 5010 engelli ve ailesinin danışmanlık hizmeti aldığına dikkati çeken Kürüm, "Engelli vatandaşlarımıza ailelerine spordan, kültürel etkinliklere kadar onlarca hizmet sunduk. Engelli istihdamına önem verdik. Tekerlekli sandalye, beyaz baston başta olmak üzere engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli organizasyonlarla, yüzlerce engelli ve ailenin sevincine ortak olduk. Bunlar da bizim için büyük mutluluk. Biz Karabağlar'da engelsiz bir yaşam için çalışıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar Belediyesinin Gündeminde Engelliler Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement