Karabük'te Servis Şoförlerine Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Karabük'te Servis Şoförlerine Eğitim Semineri

Karabük\'te Servis Şoförlerine Eğitim Semineri

Karabük'te Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla ildeki okul servis şoförleri ve rehber servis annelerine yönelik eğitim semineri verildi.

25.09.2013 14:21

Karabük'te Emniyet Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması dolayısıyla ildeki okul servis şoförleri ve rehber servis annelerine yönelik eğitim semineri verildi.

Polis evinde gerçekleşen eğitim seminerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Fuat Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ömür Ceylan, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde servis şoförlerine uymaları gereken trafik kurallarının yanı sıra öğrenci indirme ve bindirmelerde nasıl davranılacağı gibi konular anlatıldı. Taşımalı öğrencilerin aileleri tarafından şoförlere emanet edildiğine vurgu yapan konuşmacılar taşıma esnasında şoförlere ve yanlarında bulunan servis annelerine özellikle konuşma ve davranışlara dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Ömür Ceylan, eğitim seminerinde yaptığı konuşmada bu yıl servis şoförlerine kesilen cezalarda inanılmaz derecede düşüş olduğunu belirterek, " Çocuklarımız için bir şey yapacağız. Ne kadar önemli bir iş yaptığınızın farkında mısınız bilmiyorum ama, bir çok çocuğa sorduğumuzda ben servis şoförü olacağım diyor. Burada bu eğitimi çok önemsiyoruz. Bu toplantı bizim için çok önemli. Biz şoförlerin yanında bulunan ve halk dilinde servis anneleri yada ablaları diyoruz. Mevzuatta ise servis personeli yada rehber personeli diye geçiyor. Hanım efendilerin yaptığı bu işi çok önemsiyoruz. İşinizde daha dikkatli olmak ve daha fazla derin merkezli kaliteyi arttırmak için buradayız. Öğrencilere ne şekilde olursa olsun fiziki müdahalede bulunmayacağız. Almış olduğunuz öğrencilerin güvenliğinden de sizden soruluyor. Eve bıraktığınızda aile bireyini teslim etmeniz lazım ve öğrencinin istediği yerde indirmeyeceksiniz. Servislere yazılan cezalarda bu yıl inanılmaz azalma var. Bizler kontrollerimizi arttırdık ama cezalar azaldı" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fuat Ünlü ise geleceğin teminatı olan çocuklara biz yön vereceğiz ve bizi örnek alacaklar diyerek, " Bir kişi tarafından örnek alınabiliyorsak mutluluk verici. Yaptığınız iş çok önemli. Okul servis şoförleri ve rehber personelimiz çocuklara ilerde geleceği ile ilgili belirleyici rol oynuyor. Şuanda servis şoförleri ve rehber personelimizin örnek olduğunu çok iyi kavramış durumdayız. Sizlerin davranışları çok önemli. Nasıl evimize gelen misafire hürmet gösteriyorsak servisinize binen çocuklarına da hürmet göstermeniz gerekiyor. İyi ve güzel konuşmamız lazım. Davranışlarımıza dikkat etmemiz lazım. Trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Bunların hepsi bir araya geldiğinde vasıflı bir eleman haline geliyor" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük'te Servis Şoförlerine Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement