Karagöl Yaylası İçme Suyu İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karagöl Yaylası İçme Suyu İhalesi Yapıldı

Karagöl Yaylası İçme Suyu İhalesi Yapıldı

Karagöl Yaylası'na içme suyu sağlayacak Karagöl içme suyu terfi hatları ihalesi, Büyükşehir Belediyesine bağlı ASAT tarafından yapıldı.

04.09.2014 14:51  Güncelleme: 17:11

Kumluca halkı tarafından yaz aylarında yayla olarak kullanılan ve yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl Yaylası'na içme suyu sağlayacak Karagöl içme suyu terfi hatları ihalesi, Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından yapıldı.

Kumluca Belediyesini ziyaret eden ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya, Karagöl Yaylası içme suyu terfi hatları ihalesi hakkında bilgi verdi. Karaçay, ihale komisyonu kararını Başkan Çetinkaya'ya teslim etti.

Karagöl Yaylası'nın su sorunun çok iyi bildiklerini ve en kısa sürede içme suyu sağlamak amacıyla çaba sarf ettiklerini anlatan Karaçay, gecikmenin yasal mevzuattan kaynaklandığına değindi.

İhalenin kesinleşmesi ve ilgili firmaya yer tesliminden itibaren 90 gün içinde çalışmanın tamamlanacağını kaydeden Karaçay, yaklaşık 4-5 ay içinde sorunun çözüleceğini ümit ettiklerini bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da çabalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve ihale komisyonu yetkililerine teşekkür etti.

Karagöl Yaylası'na büyük önem verdiklerini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Karagöl Yaylası, ilçe halkımız için yaz aylarında bir nefes alma, sahilde yayla havası yaşama imkanı veren bir bölgemiz. Halkımız burayı yılın en çok su ihtiyacı olan zamanlarında yoğun olarak kullanıyorlar. Bundan dolayı Karagöl Yaylası'nın içme suyu sorununa biz de büyük önem veriyoruz. ASAT Genel Müdürlüğümüz tarafından buranın içme suyu ihalesinin yapılmış olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah ilçemize hayırlı olur. İçme suyu sorununun çözülmesiyle Karagöl'ün değeri bir kat daha artacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karagöl Yaylası İçme Suyu İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement