Kaymakam Ve Başkanlar Bina Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Ve Başkanlar Bina Bekliyor

Kaymakam Ve Başkanlar Bina Bekliyor

Şanlıurfa'da makamsız kalan kaymakam ve başkanlara geçici de olsa yer bulundu. Ancak hazır olmadığı için hala seyyar dolaşan kaymakam ve başkanlar var.

08.04.2014 13:59

Şanlıurfa'da büyükşehir çalışmaları özellikle 30 marttan sonra başladı. Bir buçuk yıl önce Şanlıurfa'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) büyükşehir ilan edilmesinin üzerinden bir buçuk yıl geçti. Kent merkezi üç merkez ilçeye dönüştürülmüş, 30 martta yapılacak yerel seçimlerde kazanan belediye başkanları yeni hizmet binalarında göreve başlayacaktı. Ancak seçim yapıldıktan ve başkanlar belli olduktan sonra bu yönde çalışmalar başlatılarak geçici de olsa yer tespitleri yapıldı. Kaymakamlık binaları da belirlendi ancak hizmet veremeye henüz hazır değil. Hizmet vermeye başlayan tek Kaymakamlık Karaköprü ilçesi Kaymakamlığı. Hizmet binaları tamamlanmaya çalışılan belediye ve kaymakamlıkların tam olarak ne zaman ve nasıl hizmete başlayacakları ise bilinmiyor.

EYYÜBİYE BELEDİYE BAŞKANI SGK BİNASINDA
Eyyübiye Belediyesine, hizmet binası olarak İl Özel İdaresi'nin SGK binasındaki yeri tahsis edildi. Kapanmadan önce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu'nun makam odası olarak kullanılan 4'üncü kattaki yer, artık Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından kullanılıyor. Ekinci bir yandan kalıcı bir hizmet binası arayışını sürdürürken, bir yandan da ilçesine hizmet etmeye başladı.

Geçtiğimiz haftaya kadar Kaymakamlık binası da belli olmayan Eyyübiye'nin Kaymakamlık binası da karar verildi. Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde bulunan Hacıbozanoğlu Anaokulu, Eyyübiye Kaymakamlık binasına dönüştürülmek üzere çalışmalara başlandı.

HALİLİYE BAŞKANI DA BÜYÜKHATİPOĞLU'NUN MAKAMINDA
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, Ekinci gibi Büyükhatipoğlu'nun başka bir makam odasına yerleşti. Belediyeye devredilmeden önce İl Özel İdaresi'ne ait Necmettin Cevheri Bulvarı üzerindeki bina da Haliliye Belediyesinin hizmet binası olarak belirlendi. Bazı küçük değişikliklerin ardından belediye binasının bu hafta hizmete açılması bekleniyor.

Haliliye Kaymakamlığına da yer bulundu. Açık Hava Müzesine taşınacak olan Şehit Nusret Caddesi'ndeki Şehir Müzesi'nin yeri Haliliye Kaymakamlık binası olacak. Ancak tam olarak boşaltılmayan bina henüz Kaymakamlığa devredilmedi. Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol gibi şimdilik makamsız bekleyenlerden.

EN RAHATI KARAKÖPRÜ
Büyükşehir statüsüne geçişte en rahat merkez ilçe Karaköprü oldu. Karaköprü Belde Belediyesi, merkez ilçe belediyesine dönüştükten sonra da mevcut hizmet binasını kullanmaya devam etti. Kaymakamlık yeri olarak da İl Özel İdaresi'nin Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerindeki binası bir süredir kullanılıyor.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI DA YETERSİZ
Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının da artık ihtiyaca cevap veremediği bilinirken, büyükşehir belediyesine hizmet binası için tahsis edilen Mevlana Caddesi'ndeki arsanın bir kısmına önceki başkan Fakıbaba tarafından Belsan'ın Toplama Merkezi kurulduğu anlaşıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in de yeni ve büyük bir hizmet binası yapmak üzere arayışa girdiği, alternatif bir yerin bulunamaması halinde yeni kurulan Toplama Merkezi'nin başka bir yere taşınmasını sağlayarak hizmet binasını burada yapacağı öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kaymakam Ve Başkanlar Bina Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement